.

LSVS 59.sporta spēļu finālsacensības vieglatlētikā – Bauskā

iesūtīts: 2022.06.22 09:25
Aizvadītajā nedēļas nogalē, 18. un 19. jūnijā, Madonas novada sporta veterāni piedalījās Latvijas Pašvaldību sporta Veterānu – senioru savienības (LSVS) 59.sporta spēlēs vieglatlētikā Bauskā.

Finālsacensības notika piecos sporta veidos – vieglatlētikā, volejbolā, minifutbolā (6x6), rokasbumbā un basketbolā. Dalību sacensībām bija pieteikuši  403 vieglatlēti. Sportisti sacentās dažādās vecuma grupās – dāmas no 30+ līdz 90+ gadiem, kungi no 35+ līdz 90+ gadiem. Komandu sporta veidos aktīvākie bija minifutbolisti, dalībai finālsacensībās minifutbolā pieteiktas bija komandas no 13 pašvaldībām. Šajā sporta veidā K50 grupā cīnījās 9 komandas. Nākamais komandu sporta veids aktivitātes ziņā bija basketbols, kur dalībai finālsacensībās pieteiktas 12 komandas. Bet daudz neatpalieka arī volejbols -  ar 11 pieteiktajām komandām.

Bauska laipni uzņēma visus sportistus un viņu atbalstītājus. Kā vienmēr sporta svētki sākās ar sporta spēļu dalībnieku parādi. Parādi bija iespēja vērot no Bauskas pašvaldības ēkas līdz pat Bauskas stadionam, kur notika svinīga 59. sporta spēļu finālsacensību atklāšana. Svinīgā karoga pacelšanā kopā ar Bauskas novada sporta veterāniem piedalījās madoniete Dzidra Širve, nu jau divkārtējā Eiropas čempionātu medaļu izcīnītāja nūjošanā veterāniem.

Bauskas stadionā spēļu atklāšanā sporta spēļu dalībniekus priecēja Tautas deju kolektīva “Jandāls”. Pašvaldību komandas parādē prezentēja sevi radoši, atraktīvākās komandas tika apbalvotas; Kuldīgas novadam 1.vieta par elegantāko noformējumu, atraktīvākā -  Madonas novada komanda, talismans gailis centās apgūt skrejriteņa pārvietošanās iespējas.

 Pēc spēļu atklāšanas bija iespēja stiprināt sportisko garu ballē.

LSVS pašvaldību 59. sporta spēļu kopvērtējuma rezultāti, neoficiālie; 1.vieta Daugavpils ar 474 punktiem, 2.vieta Rīgas pilsēta ar 472 punktiem, 3.vieta Ogres novads ar 470 punktiem. Madonas novada komandai 456 punkti un sestā vieta, kas ir pēdējo triju gadu labākais sasniegums. Madonas vieglatlētikas veterāni izcīnījuši 15 zelta, 12 sudraba un 6 bronzas medaļas. Katrs no komandas ieguldījis lielu darbu šo rezultātu sasniegšanā, bet – patiess prieks, ka skrejceļā un sektoros atgriežas Ilva un Saija Bikanovas!

Pavisam drīz veterāniem atbildīgākais starts; 29.06.-10.07.2022. Tamperē (Somija) Pasaules čempionāts vieglatlētikā.

Sacensību rezultāti vieglatlētikā; www.lvva.lv

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums