Kaparkalējam panākums pirmajā startā olimpiskajā festivālā slēpošanā Somijā

iesūtīts: 2022.03.22 11:36
Eiropas Jaunatnes ziemas olimpisko festivālu (EJZOF), kas norisinās Somijas pilsētā Vuokati un kur sacenšas 2003. un 2004.gadā dzimušie slēpotāji, lieliski iesācis madonietis Lauris Kaparkalējs, kurš pirmajā startā 10km distancē brīvajā stilā ar intervāla startu 76 dalībnieku vidū iekļuva desmitniekā un izcīnīja 8.vietu.

Tas aiz madonieša Rinalda Kostjukova 2009.gadā izcīnītās bronzas medaļas ir otrs labākais Latvijas slēpotāju panākums. Labs rezultāts arī Edijam Eidukam no Vecbebriem, iekļūstot trīsdesmitniekā un iegūstot 29.vietu.

Ar ļoti labiem rezultātiem EJZOF pirmajā startā iepriecināja Lauris Kaparkalējs un Edijs Eiduks, kuri pagājušajā mēnesī bija atzīstami startējuši arī pasaules junioru čempionātā. Abi mūsu vadošie junioru distanču slēpotāji iekļuva trīsdesmitniekā, ko vairākus gadus neviens no Latvijas nebija paveicis. Turklāt Kaparkalējs spēja tikt labāko desmitniekā, kas līdz šim tikai viņa novadniekam Kostjukovam ir bijis pa spēkam.

Lauris Kaparkalējs no Madonas BJSS, kurš pēc reitinga bija otrā desmita beigās, ar vietu trīsdesmitniekā vai pat divdesmitniekā negribēja samierināties un no sākuma uzņēma ātru tempu, līdz pusdistancei kontrolatzīmēs uzrādot no 3. līdz 5.laikam un no līdera atpaliekot uz 5,6km atzīmes tikai 13 sekundes. Distances pēdējos kilometros Daiņa Vuškāna audzēknim izredzes sarūpēt sensāciju un nopelnīt medaļu saruka, taču Kaparkalējs tik un tā atzīstami cīnījās līdz beigām, nosargājot vietu desmitniekā un nodrošinot Latvijas otru visu laiku labāko rezultātu EJZOF – 8.vietu (+50,8 sek.). Februārī pasaules junioru čempionātā Latvijas labāko sasniegumu ar 16.vietu sprintā sarūpējušajam madonietim līdz sešiniekam pietrūka četru, bet medaļai – 26 sekunžu.

Ātrs sākums padevās arī Eidijam Eidukam, kurš līdz 4km atradās labāko divdesmitniekā. Turpinājumā Aizkraukles novada sporta skolas audzēknis noslīdēja pāri vietas zemāk, atrodoties trešā desmita vidū. Lai arī spēki sāka izsīkt, tomēr Patrīcijas Eidukas jaunākais brālis spēja nosargāt vietu trīsdesmitniekā un iegūt 29.vietu (+1:51,2). Eiduks ar Kaparkalēju bija vienīgie trīsdesmitniekā tikušie baltieši, jo labākais no igauņiem bija 37.laiku (+2:24,1) uzrādījušais Ilmārs Jāma, kurš labākajiem latviešiem zaudēja pusotru un pusminūti. Siguldietim Raineram Paeglim 48.vieta (+3:22), bet rīdziniekam Gustavam Staņam 53.vieta (+3:34).

Pārņēmis vadību ap distances vidusdaļu, līdz beigām savu pārsvaru palielināja un uzvaru svinēja soms Niko Antolla, kurš par 20 sekundēm apsteidza šveicieti Niklasu Štaigeru, bet 24 sekundēm bronzas medaļu izcīnījuši zviedru Eliasu Danielsonu.

Jaunietēm 7,5km 64 dalībnieču konkurencē Samanta Krampe visu laiku turējās ceturtā desmita vidū, kur SS “Arkādija” pārstāve arī finišēja, ieņemot 35.vietu un uzvarētājai Lisai Ēriksonei no Zviedrijas zaudējot nedaudz virs trīs ar pusi minūtēm – 3:41. No trīsdesmitnieka rīdzinieci šķīra 46 sekundes. Otra Latvijas pārstāve Katrīna Bērziņa no Madonas BJSS uzvarētājai zaudēja gandrīz uz pusi vairāk (7:09) un ierindojās 59.vietā. Labākā no Baltijas valstīm bija igauniete Onnela Rodendau, kura tika trīsdesmitniekā un ieņēma 28.vietu, slēpojot par minūti ātrāk nekā Krampe (+2:42).


‌Informāciju sagatavoja: Ivars Bācis
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums