Vīgants un Sabule uzvar Latvijas čempionātā un FIS sacensībās klasikas sprintā Madonā

iesūtīts: 2022.01.16 09:50
Šodien Madonas slēpošanas un aktīvās atpūtas bāzē “Smeceres sils” notikušajā Latvijas čempionāta pirmajā posmā distanču slēpošanā, ka vienlaikus pieaugušajiem un junioriem bija Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensības, sprintā klasiskajā stilā uzvaras svinēja madonietis Raimo Vīgants un cēsniece Annija Sabule.

Pēc gada pārtraukuma varēja norisināties Latvijas čempionāts distanču slēpošanā, jo 2021.gadā uzlikto ierobežojumu dēļ sacensības bija aizliegtas. Līdz ar to pēc 23 mēnešiem distanču slēpotāji atkal pulcējās “Smeceres sila” trasē, kur valsts čempionāta ietvaros FIS statusā sacentās 2020.gada februārī, kas togad bija vienīgais posms. Šodien pirmajā sacensību dienā distanču slēpotāji dažādās vecuma grupās noskaidroja ātrākos sprinterus klasiskajā stilā. Vīriešiem sacentās 34 dalībnieki, bet sievietēm uz starta izgāja 17 slēpotājas.

Vīriešiem favorīta statusu apliecināja vadošais Latvijas slēpotājs vīriešu konkurencē Raimo Vīgants. “Tour de ski” pirmajā posmā sprintā Top50 tikušais madonietis uzrādīja ātrāko laiku kvalifikācijā un bija nepārspēts arī finālā, atkārtojot  2019.gada panākumu, kad viņš pēdējo reizi piedalījās Latvijas čempionātā. Vīgantam mēģināja neļaut atslābt Roberts Slotiņš, kurš valsts čempionātā slēpošanā atgriezās pēc vairāku gadu pārtraukuma.

Cīņā par trešo vietu iesaistītājās junioru jeb V20 grupas labākie pārstāvji, ātrākajam no viņiem esot madonietim Laurim Kaparkalējām, aiz kura netālu finišēja Edijs Eiduks no Aizkraukles Sporta skolas. Bronza V20 grupā un piektā vieta finālā siguldietim Raineram Paeglim, bet fināla sešinieku noslēdza otrs siguldietis Sandijs Suhānovs, kurš pusfinālā cīņā par iekļūšanu finālā līdzīgā cīņā pārspēja trešo labāko pieaugušo grupas pārstāvi Juri Damškalnu no Talsiem. Pusfināla divpadsmitniekā iekļuva divi labākie V18 grupas pārstāvji madonietis Gustavs Sināts (8.vieta) un cēsnieks Rūdis Bišers (11.vieta). Bronzu šajā grupā nopelnīja kopējā ieskaitē 15.vietu ieguvušais kādreizējā olimpieša biatlonā Kristapa Lībieša dēls Nils.

Sievietēm šoreiz nepiedalījās 2020.gada ātrākā sprintere Kristīne Brunere, kura uzsvaru liek uz savu primāro sporta veidu orientēšanos un tieši Latvijas čempionāts Madonā pirms diviem gadiem ir bijušas pagaidām pēdējās viņas sacensības distanču slēpošanā. Nebija arī pagājušā čempionāta sudraba medaļas ieguvējas Kitijas Auziņas, kura bija spiestas startēt Igaunijā, lai šajā jau haosu radījušā situācijā nepazaudētu vietu uz Pekinu.

Tāpat kā Vīgants sieviešu konkurencē gan kvalifikācijā, gan finālā pārliecinoši labākā bija Annija Sabule, bet aiz viņas otro vietu ieguva labākā S18 grupas pārstāve Adriana Osmane (SS “Arkādija”), kas rīdziniecei ir līdz šim labākais panākums. Elza Bleidele (Cēsu pilsētas sporta skola CPSS)) finišēja trešā un nopelnīja sudrabu S18 ieskaitē, bet aiz trijnieka uzreiz ierindojās labākā S20 grupas dalībniece Ieva Vaļska (CPSS).

Piektā finišēja Adriana Šuminska, kura pirms kritiena 200m līdz finišam ar Osmani līdzīgi cīnījās par otro vietu, taču neliels mierinājums krāslavietei ir bronza S18 grupā. Fināla sešinieku noslēdza otra labākā S20 grupā Zlata Pancerko no Daugavpils, bet juniorēm trešā bija cēsniece Matilde Sproģe (9.vieta). Pusfinālā uz starta neizgāja otrā laika uzrādītāja kvalifikācijā Estere Volfa (CPSS), pataupot spēkus svētdienas startam. 


FOTO - 1.diena - sprints klasiskajā stilā.


‌Informāciju sagatavoja: ‌Ivars Bācis
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums