Madonā nedēļas nogalē Latvijas čempionātā slēpošanā noskaidrosies OS ceļazīmju īpašnieki

iesūtīts: 2022.01.14 10:33
Šajā nedēļas nogalē, 15. un 16.janvārī, Madonas slēpošanas un aktīvās atpūtas bāzē “Smeceres sils” norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms distanču slēpošanā, kas būs arī Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensības junioriem un pieaugušajiem, pulcējot slēpotājus arī no citām valstīm. Šeit arī intriģējošā cīņā, kurā būs iesaistīti arī madonieši, tiks sadalītas pēdējās ceļazīmes uz Olimpiskajām spēlēm.

Latvijas čempionāts distanču slēpošanā notiks pēc gada pārtraukuma, jo 2021.gadā uzlikto ierobežojumu dēļ sacensības pat ārā svaigā gaisā bija aizliegts rīkot. Pagājušā gada ziema bija bagātīga ar sniegu, tāpēc vairākos slēpotājos bija pamatota vilšanās par to, ka neļauj sacensties tik labvēlīgos slēpošanai apstākļos. 2020.gadā, pateicoties madoniešu centībai, bezsniega apstākļos dažās mīnuss grādu dienās tika sapūsts mākslīgais sniegs, izveidojot kilometra apli, un Latvijas čempionāts varēja notikt. Tas togad bija vienīgais posms. Līdz ar to pēdējo divu gadu laikā Latvijas čempionātā distanču slēpošanā ir notikušas tikai vienas sacensības.

Sestdien pirmajā sacensību dienā distanču slēpotāji dažādās vecuma grupās noskaidros ātrākos sprinterus, bet svētdien ir paredzēts veikt īso distanci ar intervāla startu. Sprints būs klasiskajā stilā, bet īsajā distancē “Smeceres sila” trasē būs jāsacenšas brīvajā stilā. Olimpiskajās spēlēs būs otrādāk, sprints slidsolī un intervāla starta distance – klasikā. Abas dienas sacensības sāksies plkst.10.00, un kā pirmie sacensības uzsāks FIS grupu dalībnieki, bet dienas vidū uz starta stāsies jaunieši, bet otrajā dienā arī veterāni. Jauniešiem svētdien brīvā stila distances vietā būs skikross, kur būs jāveic šķēršļu trase.

Šajā nedēļā vairāki slēpotāji un biatlonisti, kuri cer tikt uz Olimpiskajām spēlēm slēpošanā, aktīvi piedalās dažāda līmeņa FIS sacensībās ārzemēs. Nedēļas nogalē Madonā gaidāma intriģējoša un līdzīga cīņa par noslēdzošajām Patrīcijas Eidukas sarūpētajām vietām startam Pekinā. Līdz šai nedēļai šķita, ka aiz Eidukas stabili otra labākā distanču slēpotāja Latvijā Kitija Auziņa ir faktiski nodrošinājusi sev ceļazīmi un ka sīva cīņa varētu norisināties starp Esteri Volfu, Samantu Krampi un Anniju Sabuli. Taču šīs nedēļas amizantās FIS sacensībās iegūtie ļoti augstie punkti, kas patiesībā neatspoguļo reālo varējumu, šo situāciju ir krietni pamainījusi. Jebkurā gadījumā intriga nedēļas nogalē saglabāsies liela, un cīņa gaidāma punkts punktā. Lai godīgas sāncensības un sportiskais princips, kur tiek noteikti patiešām labākie, tomēr beigās tiktu ievērots!


Ivars Bācis
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums