Pasaules kausā rollerslēpošanā latviešiem trīs dienās - sešas medaļas

iesūtīts: 2021.08.29 15:43
Pavadot rītu ar spēcīgām lietusgāzēm, noslēdzās Pasaules kausa rollerslēpošanā 3. posms, kas piektdien un sestdien norisinājās Madonas ielās, savukārt šodien: Sporta un atpūtas bāzē “Smeceres sils”.

Sacensībās pulcējās 88 dalībnieki no 9 valstīm. Nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ, svētdienas rītā sacensības klasiskajā stilā tika pārceltas uz vēlāku laiku, lai garantētu drošu to norisi. Šodien bronzas godalgu junioru konkurencē ieguva talantīgā Samanta Krampe, taču puišu grupā, madonietim Laurim Kaparkalējam - 2. vieta.

Neraugoties uz to, ka spēcīgas lietusgāzes neļāva sieviešu grupas pārstāvēm laicīgi uzsākt startu, traucējot arī iesildīšanās posmu, latviešu sportistes parādīja lielisku sniegumu. Junioru sieviešu grupā rīdziniece Samanta Krampe izcīnīja medaļu, ierindojoties 3. vietā, savukārt Estere Volfa finišēja sestā, bet Elza Bleidele - astotā. Vienīgā Latvijas sieviešu elites grupas pārstāve Kitija Auziņa, uzstādot savu sezonas otro labāko rezultātu,  izcīnīja piekto vietu 14 dalībnieču konkurencē.

Puišu junioru grupā trešo dienu pēc kārtas medaļu saņēma grupas līderis Lauris Kaparkalējs, ierindojoties  2. vietā klasiskajā stilā ar internvāla startu. Savukārt Rainers Paeglis, 19 dalībnieku konkurencē, ieguva 8. vietu. Vīriešu elites grupā startēja Raimo Vīgants, par spīti sīvai konkurencei,  ierindojās 5. vietā.


Labākie rezultāti individuālajā startā klasiskajā stilā:

Junioru grupa - sievietes:

1. Alexandra Kazakova (Krievija), 2. Ekaterina Gryaznova (Krievija), 3. Samanta Krampe (Latvija)

Junioru grupa - vīrieši:

1. Maxim Lipkin (Krievija), 2. Lauris Kaparkalējs (Latvija), 3. Nikita Smirnov (Krievija)

Elites grupa - sievietes:

1. Alena Prochazkova (Slovākija), 2. Sandra Schuetzova (Čehija), 3. Daria Rogozina (Krievija)

Elites grupa - vīrieši:

1. Amund Korsaeth (Norvēģija) 2. Patrick Fossum Kristoffersen (Norvēģija), 3. Matteo Tanel (Itālija)


FOTO

Mārtiņš Niklass, FIS rollerslēpošanas apakškomitejas vadītājs: “Arī šogad Latvijas organizatoru komanda pierādīja, ka var noorganizēt veiksmīgu pasaules līmeņa sporta pasākumu. Šogad, no organizatoriskā viedokļa, papildu izaicinājumu radīja gan FIS noteikumi attiecībā uz Covid-19, tāpat arī laika prognoze aizgājušajai nedēļas nogalei nesolīja siltu un saulainu laiku. Kopumā vērtējot sacensību norisi, latviešu sportisti ir godam pārstāvējuši mūsu valsti, konkurējot ar tādām slēpošanas lielvalstīm kā Norvēģija, Krievija, un Itālija. Madona pašreiz raksta slēpošanas sporta vēsturi. Pašreiz trīs no Latvijas sportistiem: Lauris Kaparkalējs, Samanta Krampe un Raimo Vīgants atrodas Pasaules kausa kopvērtējuma vadībā savās vecuma grupās. Nāciju kopvērtējumā Latvijas komanda pašreiz ieņem 3. vietu (1. Itālija, 2. Krievija). Ir gandarījums, ka Madonas pašvaldības daudzu gadu garumā ieguldītais darbs sporta bāzes un slēpošanas sporta veida attīstībā nes augļus, ko iespējams, mēs tā pa īstam spēsim novērtēt pēc daudziem gadiem!”

Dainis Vuškāns, Latvijas rollerslēpošanas izlases treneris: “Pozitīvā gaisotnē esam aizvadījuši trešo Pasaules kausa posmu Madonā. Prieks par to, ka arī šodien esam ieguvuši divas godalgas, par ko parūpējās junioru grupas slēpotāji: Samanta Krampe un Lauris Kaparkalējs. Raimo Vīganta 5. vieta, ņemot vērā konkurenci, ir atdzīstams sniegums, tāpat kā Kitijas Auziņas - 5. vieta. Domāju, varam būt lepni par šī posma sasniegumiem. Šobrīd galvenais fokuss ir septembra vidū notiekošais Pasaules čempionāts Itālijā. Aicinu sekot līdzi mūsu startiem Itālijā, jo atbalsts noder vienmēr!”

Madonā šogad norisinājās trešais PK posms rollerslēpošanā. Nākamais, PK noslēdzošais posms, norisināsies Itālijā no 16. līdz 19. septembrim, jo Krievijā tika atcelta PK 4. posma norise. Pēc trešās PK sacensību dienas kopvērtējuma līderpozīcijās junioru sieviešu grupā līderpozīciju saglabā rīdziniece Samanta Krampe, bet junioru vīriešu grupā madonietis Lauris Kaparkalējs. Elites sieviešu grupas līdere ir čehijas sportiste Sandra Schuetzova, bet vīru grupā nemanīgi paliek Raimo Vīgants.

Pasaules kauss rollerslēpošanā Madonā norisinājās no 27. līdz 29. augustam. PK pirmajā dienā dalībnieki stājās uz starta līnijas, lai sacenstos 200 metru  sprintā, otrajā dienā Madonas ielās tika aizvadīts masu starts, bet sacensību noslēdzošajā dienā norisinājās individuālais starts klasiskajā stilā. Pirmais Pasaules kauss rollerslēpošanā Latvijā tika rīkots 2006. gadā – Priekuļos, bet Madonā šogad aizvadīts jau septītais Pasaules kausa posms.

Detalizētāka informācija par aizvadīto sacensību norisi pieejamahttps://madona2021.lv/ kā arī Facebook:https://www.facebook.com/smeceressils/

 

TIEŠRAIDES IERAKSTI:
1. diena - sprints Raiņa ielā
2. diena - masu starts Madonas pilsētas ielās.

Papildu informācija: Gita Sauka

sabiedrisko attiecību konsultante

Mob. 28326828

e-pasts: gita.sauka@onecom-latvia.com

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums