Spēkavīru sacensības Mārcienā

iesūtīts: 2021.08.26 12:05
Pavisam nesen, 14.augustā Mārcienā norisinājās spēkavīru sacensības “Strongman Power Show Mārciena 2021” Pavisam uz sacensībām bija ieradušies 9 sportisti, tostarp arī lietuviešu spēkavīrs.

Sacensībās bija paredzēti izpildīt divi spēka vingrinājumi – baļķa celšana un vilkme no zemes.

Sen Mārciena nebija redzējusi tik emocijām pārbagātu notikumu. Skatītāju un līdzjutēju pulks bija sanācis gana liels un bez atbalsta nepalika neviens no sportistiem. Bet protams vislielākās ovācijas piederēja mūsu pagasta spēkavīram Didzim Zariņam.

Otro reizi mēneša laikā Didzis laboja Latvijas rekordu baļķa celšanā. Pirmoreiz tika pacelti 205 kg, bet šoreiz virs galvas tika pacelts 210 kg smags baļķis. No Pasaules rekorda, kurš pieder lietuviešu spēkavīram Židrūnam Savickam, Latvijas rekords vairs atpaliek tikai par nieka 10 kg.

Labāko rezultātu smaguma vilkšanā no zemes arī uzstādīja Didzis. Paceļot 410 kg no zemes, viņš sasniedza jaunu personīgo rekordu. Līdz šim Didzim bija izdevies pievarēt tikai 400 kg.

Kopumā sacensības bija rezultātiem bagātas. Vairāki sportisti laboja savus personīgos rekordus. Kopvērtējumā, pirmo vietu ar kopīgiem 620 kg   izcīnīja Didzis Zariņš, otrais ar 550 kg palika Dainis Zāģeris, bet trešajā vietā ar 510 kg Māris Krievelis.

Pēc sacensībām Didzis atzina: “Man ir neizsakāmi liels prieks, ka savas dzīves lielākos svarus es pacēlu tieši šajā pasākumā. Es ļoti uz to cerēju, bet neticēju, ka spēšu ko tādu izdarīt – liekas, ka blakus stāvēja kāds Sargenģelis. Un liels paldies Madonas novada pašvaldībai par doto iespēju šādus svētkus, mums Mārcienā, sarīkot. Paldies arī Mārcienas pagasta pārvaldei  par sniegto atbalstu. ” 


JEVGENIJS TARASOVS

Mārcienas pagasta sporta darba organizators    

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums