Madonas divu dienu enduro visātrākie Siliņš, Šteinbergs un Ermanis

iesūtīts: 2021.08.24 16:44
21. un 22. augustā Madonā, MX parkā “Smeceres sils” norisinājās Latvijas čempionāta un kausa otrais posms enduro. Sacensībās startēja 58 dalībnieki. Sacensības nebija vieglas, taču interesantas. Sportisti bija neatlaidīgi un azartiski, jo cīņa trasē notika līdz pat pēdējam ātruma testam.

MX parks “Smeceres sils” veiksmīgi aizvadīts divu dienu enduro pasākums, kas šogad Latvijā ir vienīgais šāda formāta posms. Madonā enduro trase sportistiem ļoti patīk, jo tās reljefs, meža takas, pārbraucieni, uzbraucieni kalnā un nobraucieni, nevienu neatstāj bez ekstrēmām izjūtām. Daudzi sportisti atzina, ka arī laikapstākļi šoreiz bija perfekti sacensībām. 

Visātrākais divu dienu vērtējumā, EGP klases uzvarētājs Edgars Siliņš (“Motosports Racing Team”) pastāstīja, ka sacensības bija aizraujošas. “Pirmā diena bija diezgan stīva, bet kopumā viss kārtībā. Trase, kā jau Madonā. Tā daudz komentāru neprasa,” saka Edgars. Sportistam arī patika virziena maiņa. “Trase ir interesantāka nekā tad, ja divas dienas jābrauc pieci apļi vienā virzienā. Pirmās dienas trešais aplis jau paliek garlaicīgs, virziens uz otru pusi, protams, ir labāk. Ātruma testos viss bija kārtībā, tie bija slideni, bet visiem trase ir vienāda. Viss bija labi,” saka uzvarētājs. Viņš cīnījās pa sekundēm, un cīņa trasē bija ļoti azartiska. Tas, kurš izbrauca bez kļūdām, tas bija pirmais. Tam, kuram vismazākā kļūda, tas uzreiz otrais, trešais. “Vēl interesanti bija tas, ka otrā dienā bija kross. Tas piedeva “odziņu”. Nebiju sen braucis, rokas bija piedzītas. Skatītājiem un mums - braucējiem, tas bija “forši”, jo bija, ko redzēt,” saka Edgars. Pa nakti bija uzlijis. Otrajā dienā, pirmajā aplī no rīta sportits pat nosala. “Braucu pirmais, krūmiem un kokiem lapas vēl mitras un bija vējiņš. Kopumā laikapstāķļi bija perfekti. Nebija putekļu, nelija, nebija peļķu. Dubļi bija, bet tas pienākas enduro,” tā Edgars Siliņš.

Sarunā ar EGP klases otrās vietas ieguvēju Ivo Šteinbergu (“CEC I.S.Racing”), viņš pastāstīja, ka arī viņam gāja labi. “Nebiju braucis kopš Madonas pirmā posma. Mēneša laikā nebija aizvadīts neviens treniņš. Aizbraucu uz Madonu bez lielas gatavošanās. Bija vajadzīga pauze, pēc tās viss aizritēja ļoti labi. Cīņa bija ļoti laba, jo rezultāts mainījās līdz pat pēdējam testam. Neskaitot motokrosu. Tas bija kā saldais ēdiens, tur viss izdevās kā plānots,” saka Ivo un atzīst, ka bija grūti, bet interesanti. Madonas trasi sportisti zina no galvas, tāpēc virziena maiņa bija laba. “Otrajā dienā patiesībā trase bija pat sarežģītāka. Tā bija savādāk baudāma, tā kā izbaudījām abus virzienus. Laiks nebija karsts. Tas bija galvenais, jo mēnesi atpakaļ bija +30 grādi, tagad laiks bija atbilstoši sacensībām. Bija daudz vieglāk braukt. Prieks, ka komandas sportisti izpildīja savus mērķus un viss ir kārtībā,” tā Ivo Šteinbergs.

EGP klses trešās vietas ieguvējs Lauris Ermanis (“Motosports Racing Team”) atzīst, ka šoreiz viņam trase patika labāk nekā tad, kad bija vienas dienas enduro posms. “Šis virziens un testi šoreiz bija parocīgāki. Viegli nebija. Formāts kā nācijās - pirmajā dienā trīs apļi, otrajā - viens un noslēgumā motokross,” saka Lauris. Viņam sacensības nebija vieglas, jo Rumānijā guva rokas traumu, pēc tam vēl “RocketBiker” posmā to “atsvaidzināja”, bet divas dienas nobrauca labi. “Neteiktu, ka mierīgi, bet tik, cik spēka un jauda atļāva. Finālā E3 klasē otrā vieta un EGP klasē trešā. Kopumā esmu apmierināts. Pēc Rumānijas bija pamatīgs maratons, visas brīvdienas pēc kārtas sacensībās, tagad pauzīte. Tagad mierīgi jāpatrenējas, jāatgūstas, gatavoties rudens noslēguma maratonam,” tā Lauris Ermanis.

Latvijas Motosporta federācijas enduro komisijas vadītājs, sacensību organizators Kaspars Ērkulis ir gandarīts par aizvadīto divu dienu enduro Madonā. “Sacensības izdevās ļoti labi. Trase bija izcila. Sākumā bažījāmies par laikapstākļiem, bet beigās viss iegrozījās tā, ka pa trasi vienkārši vajadzēja braukt un to baudīt. Laikapstākļi bija ideāli, labākus nevarēja vēlēties,” saka Kaspars. Arī organizatoriskajā ziņā viss bija labi, jo plānotais izdevās. Veiksmīgi izdevās arī motokrosa otrās dienas noslēdzošais brauciens, kas piešķīra īpašu atmosfēru šim pasākumam. “Visiem sacensības patika un es domāju, ka šādu ceļu arī turpināsim iet. Sportisi bija apmierināti un priecīgi. Satraukumam nebija pamata, visi visur tika, izbrauca. Tādā ziņā viss bija labi. Pasākums bez traumām. Viss bija perfekti. Paldies Madonas novada pašvaldībai, “Motorex”, “Motofavorītam”!” tā Kaspars Ērkulis.


Latvijas čempionāta un kausa enduro otrā posma uzvarētāju TOP3:

EGP klasē:

1.    Edgars Siliņš (“Motosports Racing Team”)

2.    Ivo Šteinbergs (“CEC I.S.Racing”)

3.    Lauris Ermanis (“Motosports Racing Team”)

E1 klasē:

  1. Artūrs Robežnieks (“Kalsnava MB”)
  2. Ģirts Kalniņš (“Motosports Racing Team”)

E2 klasē:

  1. Edgars Siliņš (“Motosports Racing Team”)
  2. Andris Grīnfelds (“CEC I.S.Racing”)

E3 klasē:

  1. Ivo Šteinbergs (“CEC I.S.Racing”)
  2. Lauris Ermanis (“Motosports Racing Team”)
  3. Jānis Freimanis (“Saldus motoklubs”)

E 40+ klasē:

  1. Jānis Rasmanis (“CEC I.S.Racing”)
  2. Andrius Mitkevičius (“Kilobaitas Racing Team”)
  3. Jānis Jēgers (“Adventure Team Latvia”)

E Juniors 16+ klasē:

  1. Miks Rasmanis (“CEC I.S.Racing”)
  2. Markuss Daniels Jauntirāns (“Motosports Racing Team”)

Hobiju 2T klasē:

  1. Kārlis Reinfelds (“Adventure Team Latvia”)
  2. Donatas Petrikas (“Kilobaitas Racing Team”)
  3. Edgars Kursītis (“Kalsnava MB”)

Hobiju 4T klasē:

  1. Kaspars Logins (privāti)
  2. Mārcis Valbergs (“CEC I.S.Racing”)
  3. Artūrs Semjonovs (“CEC I.S.Racing”)

Iesācēji (C) 2T klasē:

  1. Vitālijs Ņečajevs
  2. Klāvs Mūrnieks
  3. Andrejs Morozovs

Iesācēji (C) 4T klasē:

  1. Rūdolfs Rinka (“CEC I.S.Racing”)
  2. Andris Upe (“CEC I.S.Racing”)
  3. Edgars Čerevko (“Kalsnava MB”)

Veterāni 50+ klasē:

  1. Andrus Lomp (“KTL Racing club””)
  2. Vilnis Zeiza (Privāti)
  3. Danielius Žoštautas (“Kilobaitas Racing Team”)

Absolūtais iesācējs klasē:

  1. Aigars Lietaunieks
  2. Didzis Bremze
  3. Kaspars Valainis

Open LV klasē:

  1. Kristaps Ķīlis (privāti)
  2. Pēteris Misiņš (“Motosports Racing Team”)
  3. Jānis Jansons (“Motosports Racing Team”)

Klubu komandu vērtējumā ar 120 punktiem pirmajā vietā “CEC I.S.Racing” - Ivo Šteinbergs, Miks Rasmanis, Jānis Rasmanis un Andris Grīnfelds.

Otrajā vietā ar 108 punktiem “Motosports Racing Team” - Edgars Siliņš, Ģirts Kalniņš, Markuss Daniels Jauntirāns un Lauris Ermanis.

Trešajā vietā ar 87,5 punktiem “Kilobaitas Racing Team” - Andrius Mitkevičius, Donatas Petrikas, Audrius Norkus un Danielius Žoštautas.

Visi sacensību rezultāti: http://www.enduromanager.eu/?rm_func=reslt&rm_subf=enduromenu&cmp=50

FOTO.

Informāciju sagatavoja Luīze Vīksna (LaMSF)

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums