Esi redzams tumsā – pasargā sevi un citus!

iesūtīts: 2024.09.27 16:09
Ar rudens iestāšanos un dienas gaismas saīsināšanos, satiksmes drošība kļūst vēl svarīgāka. Madonas un Varakļānu novadu Pašvaldības policija atgādina iedzīvotājiem būt modriem un ievērot drošības noteikumus, īpaši diennakts tumšajā laikā. Tava redzamība var glābt dzīvības – gan tavu, gan citu satiksmes dalībnieku.
  • Gājējiem:

Valkājiet gaišu vai atstarojošu apģērbu. Atstarotāji, gaismas elementi vai speciāli aksesuāri padarīs jūs redzamus no liela attāluma.

Pārvietojieties pa ietvi vai pa ceļa kreiso pusi, kur iespējams. Tas ļaus jums sekot līdzi transporta līdzekļiem un savlaicīgi reaģēt.

Ielu šķērsojiet tikai tam paredzētās vietās, pārliecinoties, ka tas ir droši. Izvairieties no pēkšņas izskriešanas uz ceļa, it īpaši sliktos redzamības apstākļos.

  • Velosipēdistiem:

Velosipēdu aprīkojiet ar priekšējo balto un aizmugurējo sarkano lukturi, kā arī ar atstarotājiem. Tas ievērojami palielinās jūsu redzamību un drošību ceļā.

Nēsājiet atstarojošu vesti vai apģērbu ar atstarojošiem elementiem. Šādi jūs būsiet pamanāmāki ne tikai transportlīdzekļu vadītājiem, bet arī citiem velosipēdistiem.

Ievērojiet ceļu satiksmes noteikumus un, ja iespējams, izmantojiet velosipēdistiem paredzētās joslas.

  • Autovadītājiem:

Pārbaudiet auto lukturus un nodrošiniet, ka tie ir tīri un darbspējīgi. Labas redzamības apstākļi uzlabo jūsu spēju savlaicīgi pamanīt gājējus un velosipēdistus.

Samaziniet braukšanas ātrumu apdzīvotās vietās, it īpaši, kur redzamība ir ierobežota, vai sliktos laikapstākļos.

Esiet īpaši uzmanīgi gājēju pārejās un krustojumos. Atcerieties, ka cilvēki bez atstarotājiem vai velosipēdisti var būt grūti pamanāmi.

Pašvaldības policija uzsver, ka atstarotāju lietošana ir obligāta gājējiem, kas pārvietojas ārpus apdzīvotām vietām diennakts tumšajā laikā. Atstarotāja nelietošana var radīt ne tikai bīstamību, bet arī rezultēties ar administratīvo sodu. Neļaujiet neuzmanībai apdraudēt jūsu dzīvību!

  • Īpašniekiem un uzņēmējiem:

Nodrošiniet pietiekamu apgaismojumu pie saviem īpašumiem un uzņēmumiem, lai gājējiem būtu droša pārvietošanās iespēja.

Regulāri tīriet ietves un celiņus no sniega un ledus ziemas sezonā. Neapgādātas ietves var radīt bīstamus apstākļus gan gājējiem, gan transportlīdzekļiem.

Madonas un Varakļānu novadu Pašvaldības policija aicina: Esi atbildīgs, rūpējies par sevi un citiem!

Būt redzamam nozīmē būt drošībā. Mēs visi esam atbildīgi par drošības nodrošināšanu uz ceļiem. Kopā mēs varam radīt drošāku vidi visiem – gājējiem, velosipēdistiem un autovadītājiem. Ja pamanāt situācijas, kas apdraud satiksmes drošību, nekavējoties ziņojiet Pašvaldības policijai pa tālruni Nr.26607394.

Jūsu drošība ir mūsu prioritāte!


Informāciju sagatavoja: Madonas un Varakļānu novadu Pašvaldības policija

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums