Pašvaldība aicina pieteikties Madonas novada NVO un aktīvo kopienu pārstāvjus pieredzes braucienam

iesūtīts: 2024.08.26 13:03
13. septembrī Madonas novada pašvaldība plāno pieredzes braucienu Madonas novada NVO un aktīvo kopienu pārstāvjiem, lai smeltos iedvesmu turpmākiem darbiem, attīstībai un sabiedrības labā.

Savā pieredzē visas dienas garumā dalīsies Ogres attīstības biedrība (OAB), kura savu darbību uzsāka 2008. gadā, ar mērķi veicināt Ogres novada līdzsvarotu attīstību, sagatavot un realizēt dažādus attīstības projektus, koncepcijas un programmas, veicināt pilsoniskas sabiedrības veidošanos, īstenot pasākumus tūrisma, mūžizglītības, kultūras, veselības veicināšanas, uzņēmējdarbības, inovāciju, sociālajā un citās jomās, veicināt sadarbību un pieredzes apmaiņu starp valsts, pašvaldības, privātajām un sabiedriskajām institūcijām vietējā, nacionālā un starptautiskā līmenī, pārņemt un ieviest „labās prakses” piemērus novadā, nodot biedrības „labās prakses” pieredzi citām ieinteresētām pusēm. OAB galvenais resurss ir tās biedri. OAB apvieno dažādus profesionāļus – arhitektus, māksliniekus, finansistus, vadītājus un citus, jo tas ir svarīgs organizācijas spēju un kapacitātes rādītājs.  OAB realizē projektus, kas galvenokārt vērsti uz vietējo sabiedrību, tās rīcības un uzskatu maiņu, lai rosinātu uz līdzatbildīgu rīcību vietējā kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā, piemēram, organizējot forumus ar mērķi veicināt sabiedrības izpratni par dizaina un arhitektūras vidi Ogres pilsētā. Interesantā veidā stāstot par kultūrvēsturiskām vērtībām, vēsturi un vidi. Caur zināšanām, informāciju, diskusijām, savu aktivitāti un piemēru rosina izmaiņas, iedziļināšanos un līdzatbildību. 

Provizoriskais plānotais izbraukšanas laiks no Madonas, Saieta laukuma ~ 8.00, provizoriskais aktivitāšu laiks Ogrē 10.00 – 16.00. Dienas plāns vēl tiek saskaņots un tiks izsūtīts dalībniekiem elektroniski. Vietu skaits ierobežots.

Pieteikšanās pieredzes braucienam līdz 2. septembrim, aizpildot pieteikuma anketu: https://forms.gle/Wi1jdzLxMXnyKzZR9


Pieredzes brauciens tiek organizēts Madonas novada pašvaldības Centrālās administrācijas Attīstības nodaļas NVO un sabiedrības līdzdalības veicināšanas aktivitāšu ietvaros. 


Aigars Noviks

Madonas novada pašvaldības Centrālās administrācijas 

Attīstības nodaļas vecākais speciālists sabiedrības integrācijas un līdzdalības jomā

E: aigars.noviks@madona.lv

T; +371 28378298

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums