Noslēdzies projekts "Jaunatnes darbinieku kapacitātes stiprināšana, attīstot digitālā un mobilā /ielu darba ar jaunatni sistēmu Madonas novadā."

iesūtīts: 2022.11.14 10:32
No 2021.gada 13.decembra līdz 2022.gada 1.novembrim Madonas novada pašvaldībā ar Jaunatnes starptautiskās programmas aģentūras atbalstu un Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2021.-2023. gadam finansējumu tika īstenots projekts "Jaunatnes darbinieku kapacitātes stiprināšana, attīstot digitālā un mobilā /ielu darba ar jaunatni sistēmu Madonas novadā."

Projekta ietvaros Madonas novada jaunatnes darbiniekiem notika apmācības un  pieredzes apmaiņas braucieni ar mērķi uzlabot Madonas novada jaunatnes darbinieku kapacitāti digitālā un mobilā/ielu darba ar jaunatni jomās.

Projekta ietvaros notika šādas aktivitātes:

Janvārī jaunatnes darbiniekiem trīs dienu nodarbību ciklā bija iespēja apgūt dažādus digitālos rīkus, lai uzlabotu savas prasmes un rastu iespēju jauniešiem piedāvāt interesantāku digitālo saturu.

Martā lektors Kristaps Kravalis nodrošināja nodarbību par komunikācijas uzlabošanu, savstarpējo sadarbošanās. Nodarbības bija praktiskas, kas ļāva darbiniekiem ne tikai uzzināt daudz ko jaunu par sevi un kolēģiem, bet arī apgūt jaunas prasmes un tehnikas, ko izmantot darbā ar jauniešiem.

Savukārt maijā jaunatnes darbinieki divu nodarbību ciklā uzlaboja savas zināšanas par to, kā iesaistīt sociālā riska  jauniešus. Nodarbības vadīja Lauma Žubule. Nodarbību laikā darbinieki ieguva ne tikai teorētiskās zināšanas, bet arī dažādos praktiskos uzdevumos un lomu spēlēs pilnveidoja dažādas prasmes, ko izmantot ikdienas darbā.

Oktobrī jaunatnes darbiniekiem bija iespēja iepazīties ar citu novadu pieredzi, apmeklējot Gulbenes novada jauniešu centru “Bāze” un no jauna uzbūvēto Jūrmalas  jaunatnes iniciatīvu centru.

Projekta ietvaros  jaunatnes darbiniekiem  bija iespēja iegūt gan papildus zināšanas, pieredzi, novērtēt savu darbu un veikt nepieciešamos uzlabojumus ikdienas darbā, līdz ar to sniedzot ieguldījumu darba ar jaunatni attīstībā Madonas novadā.

Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2021.-2023. gadam ietvaros.


Informāciju sagatavoja: Inga Strazdiņa

Madonas novada Centrālās administrācijas

Attīstības nodaļas vecākais speciālists jaunatnes un ģimenes politikas jomā

Tālr. 27862080

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums