Etnogrupa OGAS aicina uz akustisku tautasmūzikas koncertu“OK, LAIME!” sveču gaismā, skaistajā Cesvaines pilī!

Notiek: 17. oktobris 21:53 - 21:53
CESVAINE; Kultūras un mākslas centrs Cesvaines Pils

Gada tumšākajā laikā, gaidot gaismas atgriešanos, etnogrupa OGAS piedāvā ieklausīties tautas mūzikā. Tautasdziesmas ir mūsu garamantas, kurās atspoguļojas latvieša pasaules redzējums, apdziedot dabu, gadskārtu notikumus, cilvēka dzīves ritējumu. Etnogrupa OGAS tautasdziesmu padara par savējo, veidojot tai oriģinālus, mūsdienīgus aranžējumus. Mūzikas žurnālists Sandris Vanzovičs par to izsakās šādi: ““Ogas” uzskatāmi parāda un pierāda, ka etnomūzika var būt mūsdienīga, tai var būt 21. gadsimta trešā gadu desmita dvesma, un nav obligāti jādzīvo salmu būdiņā ar niedru jumtu, lai to klausītos un saprastu. “Ogu” izpildījumā tautisko instrumentu skanējums tiek veiksmīgi bagātināts ar basģitāru un bungām, rezultātā radot kaut ko etnopopam un etnofusion stilam pietuvinātu.” Koncertā skanēs latviešu tautasdziesmas, oriģinālmūzika ar dainu tekstiem, īru un ukraiņu melodijas. Šajā trauksmainajā laikā, klausoties tautasmūziku, ikviens aicināts rast spēkus un pārliecību par sevi, piedzīvot kopības sajūtu un lepnumu par vietu, kurā dzīvojam.

Etnogrupa OGAS dibināta 2017. gadā, un ir aktīvi koncertējoša grupa no Rīgas. Tās sastāvā darbojas profesionāli mūziķi, kuri dzied un spēlē akustiskos mūzikas instrumentus – vijoli, kokli, stabules, akordeonu, mandolīnu, varganu, dūdas, tiem pievienojot basu un sitamos instrumentus.

2023.gadā iznācis grupas debijas albums “LAIKARATI”, un 2024. gada nogalē OGAS laidušas klajā savu otro studijas albumu “OK, LAIME!”. Grupa koncertējusi Kanādā, Beļģijā, Vācijā, koncertos un festivālos daudzviet Latvijā.

Etnogrupā OGAS muzicē: Igeta Ozoliņa (kokle/balss), Ilze Jurjāne-Lapkovska (vijole/balss), Agate Paštore (akordeons), Elīna Līce (stabules/akustiskā ģitāra), Artūrs Uškāns (bass/balss), Kristaps Karps (sitamie instrumenti).




Informāciju sagatavoja: Cesvaines pils izglītojošā darba speciāliste Renāte Čačka

 
 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums