Latvijas pirts diena

Notiek: 14. septembris 15:00 - 19:30
ĒRGĻI; Brāļu Jurjānu memoriālais muzejs “Meņģeļi”

Ideju par Latvijas pirts dienu ir ierosinājusi biedrība “Latvijas pirts”. Pirts dienas norises datums – katra septembra otrā sestdiena nav izvēlēts nejauši. Kā galvenie argumenti par labu šim laikam ir kalpojuši tie, ka septembra kalendārs nav tik piesātināts ar citiem pasākumiem, vēl var pērties ar svaigi grieztajām zaļajām slotām. Rudens ir lauku labumu laiks. Pirtnieki, kuri vasarā kaut ko nav paspējuši paši, var sagādāt labāko no pirtsslotu sējējiem, tēju vācējām un biteniekiem. Bērni ir uzsākuši skolas gaitas un vecākiem iestājies neliels atelpas brīdis.

Lai gan šķiet, ka ideja Latvijas mērogā nav dziļi iesakņojusies, “Meņģeļos” katra gada otrajā septembra sestdienā, tiek iekurināta dūmu pirtiņa. Latvijas pirts diena ir diena, kurā aicinām apvienoties visiem pirts cienītājiem. Aicinām gūt prieku un baudu pašiem, apmainīties ar pieredzi un zināšanām un paplašināt pirts mīļotāju loku, piesaistot arvien jaunus interesentus. Pirts diena apliecina to, ka Latvijā dzīvo īsteni pirts mīļotāji.

"Meņģeļos" ir brīnišķīga unikālā dūmu pirtiņa. Reizi gadā, septembra otrajā sestdienā, svinam Latvijas Pirts dienu un dodam iespēju ikvienam izbaudīt pēršanos dūmu pirtiņā. Aicinām izvēlēties kādu no piedāvātajiem laikiem, zvanot pa tel.nr. 29431659.

 

 

 Informāciju iesūtīja: Brāļu Jurjānu memoriālā muzeja “Meņģeļi” vadītāja Ieva Vilnīte, tālr. 29431659

 
 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums