Tikšanās "Pie Vārda vēja"!

Notiek: 7. septembris 12:00 - 14:00
CESVAINE; Cesvaines Tūrisma centrs

Šogad izdota cesvainietes dzejnieces un publicistes Andas Līces jaunā dzejoļu un atspīdumu grāmata "Pie Vārda vēja". 7.septembrī plkst. 12.00 aicinām uz tikšanos ar Andu Līci un viņas jauno grāmatu, ielūkosimies grāmatas lappusēs, no autores uzzināsim tās tapšanas stāstu un, iespējams, izdzirdēsim arī kādu jaunu dzejoli, atspīdumu un atziņu.

Grāmatā dzejniece dalās vērojumos un atziņās par mirkļa, dienas un dzīves piepildījumu; malkas, grāmatu un kalnu grēdām; sēņu, dzejoļu un kara ziņu lasīšanu; cilvēka sapņiem, šaubām un ēnu; izbrauktiem, līkumainiem un koku saknēm sastīpotiem ceļiem; par izraktiem (izrokamiem) dārgumiem, sarūsējušām naglām un putekļu koriem; piesārņotiem informācijas kanāliem, asinsvadiem un dvēselēm; vēstures, cilvēka un sirdsapziņas strupceļiem; stundās, mūžos un kilometros mērīto laiku; runājamo, rakstāmo un klusējamo; cilvēkpūzni Rīgu, mīlestības ķēdi un domu ievārdošanu. Kas ievārdots grāmatā, tas tur paliks, un vislabāk lasot to šķetināt katram pašam. Savukārt autora un lasītāja dzīvā saruna un satikšanās var rosināt domāt, vārdot un lasīt, jo

„viss šajā pasaulē turpinās / no elpas iekustināta gaisa”

Kopā ar dzejnieci grāmatas atvēršanas svētkos jūs gaidīs dzejniece un mūziķe Elīna Līce, Cesvaines kultūras nama sieviešu vokālais ansamblis „Lāse” un Cesvaines amatierteātris.

Laipni aicināti!



Informāciju sagatavoja Sanita Dāboliņa, Cesvaines kultūras veicināšanas biedrības vadītāja

 
 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums