Jolantas Rikveiles – Moriņas izstādes "Latvija no tālienes raugoties” atklāšana

Notiek: 30. augusts 15:00 - 24. novembris 17:00
PRAULIENA; Haralda Medņa Dziesmusvētku skola

Ar prieku aicinām no 30. augusta apmeklēt akvareļu izstādi "Latvija no tālienes raugoties", kuras autore ir Madonas novada, Praulienas pagastā dzimusī Jolanta Rikveile - Moriņa. Jolanta dzīvo Portugālē, bet viņas sirds un māksla joprojām ir cieši saistīta ar dzimto zemi. Izstāde būs pieejama apmeklētājiem līdz 2024. gada 24. novembrim Haralda Medņa kultūrizglītības centrā "Dziesmusvētku skola".

Māksliniece Jolanta Rikveile-Moriņa, dzimusi 1985. gadā Madonā, Latvijā, ir daudzpusīga mākslas pasaules pārstāve, kura savu radošo ceļu sākusi Jāņa Simsona Madonas Mākslas skolā. Viņas mākslinieciskā izaugsme turpinājās studijās Latvijas Universitātē, kur ieguva bakalaura grādu somugru studijās. 2007. gadā Jolanta pārcēlās uz Lisabonu, kur apguva zīmēšanas un krāsu teoriju Nacionālās tēlotājmākslas biedrībā. Šeit viņas darbi – ogles, grafīta un tušas zīmējumi – tika atzinīgi novērtēti un iekļauti vairākās izstādēs.

Papildus dalībai biedrības izstādēs, Jolanta pilnveidoja savas prasmes akvareļa un eļļas glezniecībā, piedaloties dažādās meistardarbnīcās. Kopš 2016. gada viņa ir Asociācijas “Urban Sketchers” dalībniece. Mākslinieku organizācija ir iedvesmojusi viņu pievērsties urbānās (pilsētvisdes, pilsētnieciskai) skicēšanas tehnikai. Jolantas darbi ir bijuši izstādīti ne tikai Latvijā, bet arī Vācijā un Portugālē, apliecinot viņas talantu un starptautisko atzinību. Šī gada sākumā viņa piedalījās II Starptautiskajā akvareļu festivālā Kordovā (Spānijā), kur tika augstu novērtēta viņas prasme apvienot tradicionālo un moderno mākslas tehniku. Jolanta ir dedzīga jaunu tehniku un materiālu atklājēja, kas viņas darbiem piešķir unikālu un daudzveidīgu raksturu. 

Izstādē būs skatāmi akvareļi, kas gleznoti Portugālē, bet autore iedvesmu smēlusies no Latvijas dabas skaistuma. Katra glezna ir kā tilts starp divām valstīm, parādot, kā māksliniece raugās uz savu dzimteni no tālienes, caur savas jaunās mājvietas prizmu. Viņas talants un mīlestība pret mākslu ir radījuši unikālus darbus, kas atspoguļo Latvijas, īpaši Madonas novada ainavas.

Aicinām uz izstādes "Latvija no tālienes raugoties " atklāšanu 2024. gada 30. augustā plkst. 15.00 Haralda Medņa kultūrizglītības centrā “Dziesmusvētku skola", Praulienas pagastā. Šī būs lieliska iespēja tikties ar mākslinieci, apskatīt viņas darbus un izbaudīt Latvijas ainavas akvareļu mākslā. 

Izstāde būs aplūkojama līdz 2024. gada 24. novembrim. 

Mīļi gaidīti visi interesenti!



Informāciju sagatavoja: Elīna Krupko, Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja, mākslas nodaļas vadītāja, tālr.. +371 28080668

 
 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums