VILSONS. ČAKS. IEDOMU SPOGUĻI

Notiek: 3. augusts 19:00 - 20:20
ARONA; Lauteres kultūras nams

Šoreiz ne uz skatuves, bet tuvāk skatītājiem - klusinātā gaismā, omulīgā gaisotnē... Mārtiņa Vilsona dzejas izrāde, kurā ģitāras pavadījumā skanēs arī kādas tautā zināmas dziesmas ar Aleksandra Čaka vārdiem. Veidojot izrādi, Mārtiņš Vilsons no vairākiem dzejas krājumiem izraudzījies tās dzejas līnijas, kas, gluži kā dzīvē – tā vai citādi visas sakņojas mīlestībā – tātad saprotamas un aizkustinošas katram no mums.

Mārtiņš saka: "Vēlos skatītājus aizvest prom no steigas un ikdienības. Rosināt padomāt par laiku, par vērtībām, par mīlestību. Vēlos akcentēt A. Čaka pienesumu latviešu mīlestības lirikā. Esmu drošs, dzejas izrāde „Čaks. Vilsons. Iedomu spoguļi” atklās ne tikai Čaku kā mīlestības dzejnieku, bet jūtīgu vārda meistaru, kas dzejā ielicis savus pārdzīvojumus un dzīves pieredzi. Esmu izvēlējies to dzeju, kas rezonē manī pašā.” 

Arī šodien, tāpat kā toreiz, mākoņi uzdurti torņiem, sarkst, vēsums sēž parkos uz soliem, bet kāds trīs stundas kabatā meklē pēc vienīgā santīma.

Un tad pamalē uzdīgst skumjas ... Bet dzīve ir tikpat sarežģīta, cik īsa, lai vienkārši ļautos to izkaisīt vējā.

Biļetes 7-10 EUR (vietas numurētas). Iepriekšpārdošanā https://www.bezrindas.lv/lv/caks-vilsons-iedomu-spoguli/13555/ un Lauteres kultūras namā darba dienās 09:00 -13:00, info - 29458178


Informāciju iesūtīja: Lauteres kultūras nama vadītāja Kristīne Pujate Mob. tālr.: +371 29458178 
 
 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums