SABIA Ensemble “Māras Dziesmas /Viduslaiku un tradicionālās mūzikas noskaņu dialogs/”

Notiek: 4. augusts 17:00 - 18:15
CESVAINE; Kultūras un mākslas centrs Cesvaines Pils

4. augusta koncertā, Cesvaines pilī, skanēs Viduslaiku Marijas dziesmu un latviešu tradicionālās mūzikas apvienojums vienā koncertprogrammā, kas vedis kopā mūziķus, kuriem abi šie mūzikas virzieni ir tuvi un neatņemama viņu radošās koncertdzīves sastāvdaļa.

SABIA Ensemble ir apvienojušies: 

  • senās mūzikas pētnieks profesors Guntars Prānis, kur viņa ratalirai uzticēta nozīmīga loma gan viduslaiku mūzikas atskaņojumā, gan ieplūstot tradicionālajā repertuārā, 
  • Ievas Nīmanes spēlētie pūšaminstrumenti un kokle ikdienā dzirdami gan uz senās mūzikas skatuves, gan tradicionālajā mūzikā,
  • ar klasisko izglītību, bet ar visu būtību un saknēm tradicionālajā kultūrā - tas ir sitaminstrumentālista Mārtiņa Miļevska izvēlētais radošais ceļš mūzikā,
  • visbeidzot unikālais Lienes Skrebinskas vokāls atklāj koncertprogrammas būtību - viņas dziedājumā varam raudzīties ar jaunavas Marijas acīm un izjust pasauli ar jaunas latviešu meitenes sirdi.

Koncertprogramā būtiska nozīme ir arī improvizācijai un katra ansambļa dalībnieka pienesums jaunas skaņu ainavas radīšanai šajā reperuārā ir neatsverams. Jaunava Marija un Māra - abas saplūst vienā tēlā - viduslaiku Marijas slavadziesmās un mūsu tautas muzikālajā mantojumā, kas pateicoties tādām teicējām kā Domicella Ļīpeņa, kuras teiktās dziesmas iekļautas koncertprogrammā, nonācis līdz mūsu dienām.

Ieejas maksa 7 EUR (Biļešu iepriekšpārdošana “Biļešu Paradīze” kasēs un https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/141647 ).

Latviešu mūzikas svētku koncertu abonements 25 EUR (tikai “Biļešu Paradīze” kasēs un https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/141648 ).

Biļetes būs iespējams iegādāties arī koncerta norises vietās stundu pirms koncerta.

Svētkus organizē: Vidzemes jauno talantu atbalsta fonds sadarbībā ar Jāņa Norviļa Madonas Mūzikas skolu.

Svētkus finansiāli atbalsta: Madonas novada pašvaldība, Valsts kultūrkapitāla fonds.

Svētkus atbalsta: Cesvaines pils, Madonas Valsts ģimnāzija, Madonas reģiona laikraksts “Stars”, Latvijas Radio 3.


Koncertu laikā ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem un nolūkā informēt sabiedrību par notikušo pasākumu var tikt veikta fotografēšana, video un/vai audio ieraksta veikšana.

Informāciju iesūtīja: Vidzemes jauno talantu atbalsta fonda vadītājs Mārtiņš Bergs, mob. tālr.: +371 26194675

 
 
 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums