Koncerts “Tāds gaišums” - Katrīna Paula Felsberga (soprāns) un Līga Ivāne (ērģeles)

Notiek: 30. jūlijs 20:30 - 21:45
CESVAINE; Cesvaines evaņģēliski luteriskā baznīca

30. jūlija koncertā, izcilā arhitektūras dievnamā - Cesvaines evaņģēliski luteriskajā baznīcā, piedzīvosim skaistu un bagātu, latviešu komponistu radītu, skaņu ainavu - lielisko 1854. gadā Erfurtes ērģeļmeistara Augusta Martina būvēto ērģeļu un brīnišķīga soprāna solo skaņās. Koncertā piedalīsies Lielās Mūzikas balvas laureāte soprāns Katrīna Paula Felsberga un ērģelniece Līga Ivāne.

Lieliskās 1854. gadā Erfurtes ērģeļmeistara Augusta Martina būvētās ērģeles, kā arī brīnišķīgais izcilas arhitektūras dievnams ir par pamatu kādēļ nu jau vairākus gadus latviešu mūzikas svētkos notiek viens no koncertiem.

Lielās Mūzikas balvas laureāte soprāns Katrīna Paula Felsberga un ērģelniece Līga Ivāne koncertprogrammā “Tāds gaišums” ļauj piedzīvot skaistu un bagātu latviešu komponistu ainavu – no pirmā profesionālā latviešu ērģelnieka  Ādama Ores korāļvariācijām un Jāzepa Vītola, Jāzepa Mediņa, Helmera Pavasara mūzikas lappusēm līdz mūsdienu komponistu Romualda Jermaka, Pētera Vaska, Paula Dambja, Romualda Kalsona, Georga Pelēča, Aivara Kalēja, Dzintras Kurmes-Gedroicas, Ērika Ešenvalda opusiem, iesoļojot arī neakadēmiskajās Kārļa Lāča un Jāņa Šipkēvica taktīs. Tik atšķirīgo komponistu skaņdarbi veido vienu kopīgu stāstu par mīlestību – par Dievu, Tēvzemi, par zaudējumiem un guvumiem, par asarām un prieku. Sāpīgi – kā postošs viesulis. Klusiņām – kā krīt sniegs. Un gaiši – kā balts linu dvielis.

Ieejas maksa 7 EUR (Biļešu iepriekšpārdošana “Biļešu Paradīze” kasēs un https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/141644 ).

Latviešu mūzikas svētku koncertu abonements 25 EUR (tikai “Biļešu Paradīze” kasēs un https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/141648 ).

Biļetes būs iespējams iegādāties arī koncerta norises vietās stundu pirms koncerta.

Svētkus organizē Vidzemes jauno talantu atbalsta fonds sadarbībā ar Jāņa Norviļa Madonas Mūzikas skolu.

Svētkus finansiāli atbalsta Madonas novada pašvaldība, Valsts kultūrkapitāla fonds.

Svētkus atbalsta Cesvaines pils, Madonas Valsts ģimnāzija, Madonas reģiona laikraksts “Stars”, Latvijas Radio 3.


Koncertu laikā ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem un nolūkā informēt sabiedrību par notikušo pasākumu var tikt veikta fotografēšana, video un/vai audio ieraksta veikšana.

Informāciju iesūtīja: Vidzemes jauno talantu atbalsta fonda vadītājs Mārtiņš Bergs, mob. tālr.: +371 26194675

 
 
 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums