Stīgu kvartets “Sponte” + elektronika “Zvaigznāji. Meklējumi. Tehno.”

Notiek: 29. jūlijs 20:30 - 21:45
MADONA; Jāņa Norviļa Madonas Mūzikas skola

29. jūlija koncertā, Jāņa Norviļa Madonas Mūzikas skolas Laimas zālē, viesosies stīgu kvartets Sponte. Koncertā dzirdēsim trīs ievērojamu komponistu skaņdarbus - gan veltījumus šim kvartetam, gan kādu pirmatskaņojumu, kā arī stīgu instrumentu un elektronikas savienojumā veidotu skaņurakstu. Matīsa Čudara, Krista Auznieka un Platona Buravicka skaņdarbus atskaņos: Marta Spārniņa (vijole), Liene Neija- Kalniņa (vijole), Ivars Brīnums (alts), Ēriks Kiršfelds (čells) un Platons Buravickis (elektronika).

Marta Spārniņa ir Jāņa Norviļa Madonas Mūzikas skolas absolvente, kura ar dažādiem domubiedriem, šoreiz kvarteta “Sponte” sastāvā, labprāt “iegriežas” latviešu mūzikas svētkos ar interesantām koncertu programmām.

Arī visu trīs šai vakarā skanošo komponistu mūzika ir skanējusi Madonā, bet šai reizē ar īpašu svaru – visi skaņdarbi ir veltīti šī kameransambļa mūziķiem - gan Martai Spārniņai veltītais Matīsa Čudara skaņdarbs, kas tapis pandēmijas laikā savā uzmanības lokā iekļaujot vijoli skaņdarbā “Still”, kurā miers un pacietība mijās ar vēlmi izlauzties ārā, tikt tālāk, ieiet “nākamajā līmenī”, gan Krista Auznieka skaņdarbs stīgu kvartetam “Rose of Looking”, kas tapis iedvesmojoties no Rainera Marijas Rilkes, un šī skaņdarba pirmatskaņojums notiks tieši Madonā. Koncertā skanēs arī Platona Buravicka skaņdarbs “Zvaigznājs Δ (Delta)” stīgu kvartetam un elektronikai, kura elektonikas pusi dzīvajā izpildījumā pārvaldīs un radīs pats komponists. Skaņdarbs runā par zvaigznēm un zvaigznājiem, tajā iekļauti gan seno tautu tautas dziesmu motīvi, gan mūsdienu sarežģītība, gan jauniešu kultūra (tehno ritmika). Gaidām Madonas klausītājus kopā ar mums piedzīvot šos meklējumus 29. jūlija vakarā!

Ieejas maksa 7 EUR (Biļešu iepriekšpārdošana “Biļešu Paradīze” kasēs un https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/141643 ).

Latviešu mūzikas svētku koncertu abonements 25 EUR (tikai “Biļešu Paradīze” kasēs un https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/141648 ).

Biļetes būs iespējams iegādāties arī koncerta norises vietās stundu pirms koncerta.

Svētkus organizē Vidzemes jauno talantu atbalsta fonds sadarbībā ar Jāņa Norviļa Madonas Mūzikas skolu.

Svētkus finansiāli atbalsta Madonas novada pašvaldība, Valsts kultūrkapitāla fonds.

Svētkus atbalsta Cesvaines pils, Madonas Valsts ģimnāzija, Madonas reģiona laikraksts “Stars”, Latvijas Radio 3.


Koncertu laikā ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem un nolūkā informēt sabiedrību par notikušo pasākumu var tikt veikta fotografēšana, video un/vai audio ieraksta veikšana.

Informāciju iesūtīja: Vidzemes jauno talantu atbalsta fonda vadītājs Mārtiņš Bergs, mob. tālr.: +371 26194675 

 
 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums