Cesvaines teātra pirmizrāde un sarīkojums zaļumos kopā ar Cesvaines pūtējiem

Notiek: 22. jūnijs 19:00 - 23. jūnijs 00:30
CESVAINE; Izrāde – aiz mežkunga mājas, sarīkojums – zaļumos staļļu pagalmā

Cesvaines teātris un dziesminiece Vita Krūmiņa aicina uz brīvdabas pirmizrādi JĀJU DIENU, JĀJU NAKTI - Konstances Miķelsones komēdiju Ilzes Kraukles režijā. Pēc izrādes - sarīkojums zaļumos kopā ar Cesvaines pūtējiem un diriģentu Oļģertu Ozolu.

Lugas autore rakstniece Konstance Miķelsone (dz. Ozoliņa) dzimusi 1905.gada 16.maijā Jaungulbenes pagasta "Dzeņukalnos" kalēja ģimenē. 1924.gadā beigusi Cesvaines ģimnāziju, studējusi Angļu valodas institūtā Rīgā, strādājusi Mākslas aģentūrā. 30. gados kļuvusi pazīstama kā lugu rakstniece. Publicējusi lugas „Ugunskristības”, "Dzeguzes bērni", "Jāju dienu, jāju nakti", "Slinkā sieva", bērnu lugas "Pasaules ceļotāji" un "Pauks un Šmauks".

1944.gadā devusies trimdā. Vācijā publicējusi noveļu krājumus "Nelgu svīta", "Bikts", "Bābeles gūstā". 1951.gadā izceļojusi uz ASV, bijusi žurnālu "Latvju Sieviete" un "Laikmets" redaktore, izdevusi romānus "Nakts parāde" un "Ēdenes rapsodija". Mirusi 1955.gada 25.februārī Mineapolē Minesotā.

Lugu "Jāju dienu, jāju nakti" Konstance Miķelsone sarakstījusi 1935.gadā, un tā stāsta par divām Vidzemes zemnieku saimniecībām: "Lukstiņiem" un "Zemgaļu" sētu. Darbība noris 1930.gada vasarā.

Informācijas avoti: www.literatura.lv; Cesvaines grāmata


Informāciju iesūtīja: Cesvaines Kultūras nama vadītāja Kristīne Aumele Mob. tālr.: +371 28658274 
 
 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums