Izstādes “Madona fotogrāfu acīm” atklāšana

Notiek: 7. jūnijs 17:00 - 18:00
MADONA; Madonas novadpētniecības un mākslas muzejs

Madonas pilsētas dzimšanas dienas datumā 7. jūnijā Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja Izstāžu zālēs tiks atklāta fotogrāfiju izstāde “Madona fotogrāfu acīm”.

Šogad Madonai svinam 98 gadus kopš pilsētas tiesību iegūšanas un pamazām gatavojamies jau Madonas 100gadei 2026.gadā. Madonas stāstu veido gan tās vēsturiskie, gan šodienas notikumi. Par pagātnes notikumiem pilsētā atgādina ēkas, Mīlestības graviņa, Biržu muižas ēkas, pat dzelzceļa sliedes utt. Madonas muzeja krājumā glabājas fotogrāfijas ar Madonas pilsētas (arī pirms pilsētas – miesta, apdzīvotas vietas) ainām no 20.gadsimta sākuma līdz pat mūsdienām. Pateicoties tādiem fotogrāfiem kā Atis Oto Bērziņš, Jānis Glīznieks, Voldemārs Upītis u.c. mēs redzam Madonu pagātnē – ēkas, cilvēkus, sadzīvi, ielas un varam salīdzināt Madonu senāk un tagad. 

Kādu tad Madonu redz tās iedzīvotāji, fotogrāfi, ceļotāji un pilsētas viesi? Vai piesaista pilsētas reljefs ar skaistajām zaļvietām, vai vietas ar īpašiem stāstiem, kā t.s. Liktens ēkas Blaumaņa ielā, vai vēlme ir redzēt pilsētu no putna lidojuma. Martā, aprīlī aicinājām iedzīvotājus sūtīt fotogrāfijas, kas parāda šodienas Madonu, lai varam izveidot izstādi “Madona fotogrāfu acīm”.

Konkursa kārtībā saņēmām 9 autoru: Agra Veckalniņa, Lauras Smudzes, Ingas Sudāres–Špunes, Raivo Špuna, Aigara Oļukalna, Māra Stiprā, Viestura Ritera, Lailas Rudzones, Markusa Rozenberga fotogrāfijas un tajās redzam ēkas, vēsturiskās vietas, ielu ainas, dabu un nav divu vienādu fotogrāfiju. 

Svinam pilsētas svētkus kopā!


Informāciju iesūtīja: Madonas muzeja direktora p.i. Zane Grīnvalde

 
 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums