Broņislavas Martuževas 100. dzimšanas dienas pasākums KĀ PUTNI DZIED

Notiek: 8. aprīlis 15:00 - 17:00
LUBĀNA; Lubānas vidusskola

Šogad tradicionālais Broņislavas Martuževas (08.04.1924. – 13.02.2012.) dzimšanas dienas pasākums Lubānā ir īpašs, jo tieši 8.aprīlī ir dzejnieces simtgade.

Broņislava Martuževa - dzejniece, dziesminiece, Latvijas nacionālais tīrradnis tiks godināta visa gada garumā, dodot impulsu plašākai un būtiskākai dzejnieces mantojuma un likteņgaitu izpratnei un pieejamībai.

8.aprīlī 100. dzimšanas dienas pasākums KĀ PUTNI DZIED notiks Lubānas vidusskolas zālē. Vietai ir arī simboliska nozīme – Broņislava ļoti gribēja būt skolotāja, mācījās Rēzeknes Skolotāju institūtā, taču likteņgaitas savērpās tā, ka to piepildīt nebija iespējams.

1949.gada 7.aprīlī, dienu pirms savas 25. dzimšanas dienas, Broņislava pagrīdē rakstīja dzejoli – lūgumu sev gadu mijā: Dievs, dziedāt lieci man kā putni dzied!  Par putna brīvību un putna prieku, par brīvību nebrīvē, kad var tevi izpostīt, bet nevar uzvarēt – par to būs šis pasākums un dzejnieces godinājums. Par mīlestību, jo caur mīlestību gara sēkla dīgst.

 Piedalās: Latvijas Nacionālā teātra aktrises Indra Burkovska un Dace Bonāte, “Baltie lāči” - Andris Baltacis, Aldis Kise un Lubānas vidusskolas skolēni ar Ilzes Kraukles vadībā speciāli pasākumam sagatavotu programmu.

Broņislavas Martuževas simtgades vadmotīvs “Dižens mazums ved uz diženu lielumu” – tas ir arī aicinājums un iespēja ikvienam veikt savu mazo pienesumu simtgades godināšanā.

IEEJA bez maksas.

Pasākuma laikā būs iespēja iegādāties izdevumus:

* Broņislava Martuževa. Rakstītāja. Faksimilizdevums (pagrīdes laika dzeja), 2022.

* Broņislavas Martuževas Likteņgaitu klade. 2020.

Pasākumu atbalsta Madonas novada pašvaldība, organizē Broņislavas Martuževas fonds RAKSTĪTĀJA sadarbībā ar Lubānas apvienības pārvaldi.



Informāciju sagatavoja Broņislavas Martuževas fonda RAKSTĪTĀJA valdes priekšsēdētāja Anna Egliena
‌ M.:  +371 29337282 
 
 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums