Tikšanās ciklā “Dzīves un mākslas krāsās”

Notiek: 21. februāris 12:00 - 13:00
MADONA; Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja Izstāžu zāles

Visvalža Lāca dzīve un paveiktais ir vairāku stāstu vērts, tādēļ tikšanās “Dzīves un mākslas krāsās” šoreiz būs veltīta viņam.

Par tēvu runās dēls Māris Lācis, ar stāstu no muzeja puses dalīsies muzeja kultūrvēstures nodaļas vadītājs Reinis Auziņš un stāstījumu bagātinās ģimenē, muzeja krājumā esošās fotogrāfijas, kā arī izstāde foajē “Visvaldim Lācim – 100”.

‌2024. gada 12. martā gadsimta jubileja aprit ievērojamajam 3. Atmodas laika aktīvistam, publicistam, sabiedriskajam darbiniekam, politiķim Bruno Visvaldim Lācim. Plašāku atpazīstamību V. Lācis Latvijas sabiedrībā ieguva 3. Atmodas laikā, kad bija viens no redzamākajiem tā laika aktīvistiem un latvisko vērtību aizstāvjiem, kas iestājās par Latvijas neatkarību. 1988. gadā viņš iesaistījās Latvijas Tautas frontes (LTF) kustībā. V. Lācis izcēlās ar tiešiem un atklātiem uzskatiem, kurus pauda LTF sanāksmēs. Visu savu dzīvi V.Lācis bija nacionālu vērtību cienītājs un aizstāvis.

Svarīgs V.Lāča vaļasprieks bija arī sports, ar ko aizrāvies kopš jaunības gadiem. Vienmēr bijis prasīgs pret sevi, savu dzīvesveidu, ieturējis arī sevis izveidotu diētu. Studiju gados spēlēja basketbolu, rokasbumbu, nodarbojās ar vieglatlētiku un augstā līmenī spēlēja futbolu, pārstāvēja dažādas komandas. Pirmo oficiālo maratonu viņš pieveica 2016. gadā 92 gadu vecumā, savā dzimtajā pusē Valmierā. Trenējoties tik garu distanci pirmo reizi nogāja 2015. gadā no savām mājām “Baltužēniem” līdz Madonai. 2017.gadā V. Lācis pieteicās Berlīnes maratonam, kur starp aptuveni 40 000 skrējējiem bija vecākais dalībnieks. Maratonu noskrēja savas neatlaidības dēļ.


‌Informāciju sagatavoja: Madonas muzeja Izglītojošā darba nodaļas vadītāja Zane Grīnvalde 
‌T.: 64823844

 
 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums