Cesvaines pils restorāns aicina Jūs izbaudīt ne tikai šīs pils noslēpumaino pagātni, bet arī garšas priekus. Pie mums varat izjust Latvijas vēsturisko garu, baudot Gruzijas mūsdienīgus un gardus ēdienus, kurus piedāvā Cesvaines pils restorāns.
Mēs aicinām Jūs piedalīties mūsu viesmīlībā un garšas priekos, kur Latvijas vēsturiskais šedevrs - Cesvaines pils - satiekas ar Gruzijas nacionāliem ēdieniem.
Strādājam no plkst. 12.00 - 20.00http://cesvainespilsrestorans.lv/
Aromātiskie baklažānu rullīšiMaigas baklažānu šķēles, kas savītas ar ķiploku, sīpolu un smalka koriandra aromātiem, rada unikālu garšu kombināciju. Smalkā valriekstu nots piešķir ēdienam unikālu kraukšķīgu akordu. Pasniedz ar granātābolu sēklām un garšvielām, lai izceltu izsmalcināto garšu.
Ieteicamais dzēriens: Manavi vai granātābolu sula
Gruzīnu salāti ar valriekstiem
Šis ir īsts saulainu aromātu un bagātīgu tekstūru kaleidoskops, kas personificē Gruzijas garu. Šī ēdiena pamatā ir sulīgi, kraukšķīgi gurķi, gatavi tomāti un glīti sasmalcināti sarkanie sīpoli. Bet īstākais akcents ir valrieksti, kas piešķir pikanta dziļuma un kraukšķīgas bagātības garšu.
Ieteicamais dzēriens: Rkatsiteli vīns vai estragona limonāde
Chikhirtma
Tradicionāls nacionālais ēdiens, kas nodod autentisku gruzīnu virtuves garšu un garu. Vistas gaļa, kuras maigās šķēles izmērcētas aromātiskā buljonā, ir apvienota ar dabas veltēm: svaigām dillēm, aromātisku koriandru, sīpoliem un seleriju. Īpašam šarmam pievienojam piparu, ķiploku un etiķa notis, kas piešķir ēdienam izsmalcinātu raksturu.
Ieteicamais dzēriens: Čača vai bumbieru limonāde
Var izvēlēties Foreli vīnogu lapās vai Teļa čašušuli
Forele vīnogu lapās
Smaržīgās vīnogu lapās maigi ietīta forele – tā ir unikāla garšu harmonija, ko papildina pikantās ķiploku, koriandra un citrona notis.
Ieteicamais dzēriens: Saperavi vīns vai bumbieru limonāde
Teļa čašušuli
Sulīga, maiga teļa gaļa aromātiskās garšvielās ar koriandru, pētersīļiem un čili pipariem piešķir šim ēdienam drosmīgas un košas notis. Sausās adžikas, svanetijas sāls un koriandra garšvielu maisījums piešķir ugunīgu pikantumu un smalku aromātu.
Ieteicamais dzēriens: Chinebuli vīns vai Saperavi limonāde
Felamushi
Gruzīnu deserts ar vīnogu sulu Šī ēdiena pamatu veido piesātinātā Saperavi sula, bagāta ar garšu un krāsu, ko ieskauj smalks cukurs. Kukurūzas milti piešķir tekstūru un blīvumu, nodrošinot ideālu fonu valriekstiem, kas šim desertam piešķir bagātības un skābuma nokrāsu.
Ieteicamais dzēriens: Saperavi tēja vai limonāde
Fiksēta 5-kārtu ēdienkartes cena – 35 EUR