Tikšanās ar Maiju Laukmani

Notiek: 27. oktobris 17:00 - 18:00
MADONA; Madonas novada bibliotēka

Laipni aicinām Maijas Laukmanes dzejas un prozas lasītājus uz tikšanos “Pūst siltu elpu ceļā uz pasauli” Madonas novada bibliotēkā.

Autores, tā sauktie, senču bišu ceļi vijas Kurzemes pusē: Kandava, Kabile, Sabile, Talsi. Tur skan viņas smiekli, saplaisā mirkļi, dzejojas dzejoļi, pierakstās pārdomu plīvojumi un top nu jau daudzos desmitos skaitāmas grāmatas gan bērniem, gan pieaugušajiem lasītājiem. Saņemti pagodinājumi un balvas, literāras prēmijas (Ojāra Vācieša, Pastariņa) un lasītāju atzinība.

Strādāts, ņemts, gūts un dots gan darbojoties Talsu bērnu bibliotēkā, gan ar Talsu tautas nama jauniešu teātri “Jandāls” un Talsu 2. vidusskolas literāro studiju un arī novada literāro apvienību. Tagad Maija Laukmane no rīta uz rītu runā ar mums dzejas valodā, meklē, atrod, pamana gan tumši zilu vēju, gan dienas, kas izkūst kā saldējums.  Ar lielu atbildības sajūtu autore izgodā mūsu latviešu valodu, jo viņai ir bijuši brīnišķīgi skolotāji: Jānis Tāle, Aleksandrs Pelēcis, Valdemārs Ancītis.

 “- Ir daudzi, kuri raksta dzeju un nejūt, ka nevar to darīt, bet par sevi varu teikt, ka neesmu izredzēta – vienkārši daru, domāju, dzīvoju. Dzeja jau nav plāksteris. Dzejā ir jāmeklē kas vairāk par acīm saredzamo un kabatā ieliekamo. Tas man laikam izdodas.” - tā teic M. Laukmane kādā intervijā.

Atvēliet laiku, lai satiktos un ieklausītos!

Tikšanās norit VKKF atbalstītā projekta “Iepazīstam: Rakstnieka piezīmes. Dzeja” ietvaros.

Tekstu sagatavoja - Sarmīte Radiņa


Ieeja bez maksas


‌Informāciju iesūtīja: MNB pakalpojumu nodaļas vadītāja  Eva Ezeraša
‌Mob. tālr.: +371 25601222
 
 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums