VISA MADONA DEJO

Notiek: 21. oktobris 16:00 - 19:00
MADONA; Madonas pilsētas kultūras nams

Grāmatas par Dzidru Rubeni "Visa Madona dejo" atvēršanas svētki un tikšanās ar autorēm.

70. gadu sākumā dzejnieks Arnolds Auziņš uzrakstīja aprakstu  par Madonu, iztēlojoties, kā bērni uz skolu iet polkas ritmā, pārdevēja aiz letes kustas mūzikas ritmā un pat šoferis mašīnas kabīnē it kā taktī kustina kājas. Tā ir Madona, kurā visi dejo. Šo pārliecību bija radījusi Madonas deju skolotāja Dzidra Rubene.

21. oktobrī Madonas kultūras namā apgalvojumam “Visa Madona dejo” būs divkārtējs apliecinājums. Tiks atvērta grāmata ar šādu nosaukumu – autoru Gundegas Juraševskas un Sarmītes Plūmes veltījums dzimtajai pilsētai Madonai un vismīļākajai skolotājai – Dzidrai Rubenei. Tajā vienā veselumā apkopots izcilās deju skolotājas dzīves gājums un nozīmīgais veikums latviešu tautas dejas mākslinieciskās kvalitātes celšanā Latvijā.

Ko šodien sevī ietver jēdziens “Madonas deju skola”? Kas joprojām ir dzīvs no Rubenes atstātā mantojuma? To redzēsim un izjutīsim īpaši veidotā koncertā “Visa Madona dejo”. Tajā piedalīsies visu paaudžu dejotāji, izpildot gan Rubenes laika iemīļotākās dejas (Viļa Ozola “Klabdanci”, Harija Sūnas “Piebaldzēnus” un “Sudmaliņas”), gan viņas audzēkņu jaunrades (Andra Ezeriņa “Leivēris”, Jāņa Šķēles “Trimalnieks”), kā arī šodien veidotas horeogrāfijas. Pirmo reizi kopā varēs noskatīties pašas Dzidras Rubenes veidotās trīs dejas: “Madonas piecdancis”, “Rubenes polka” un “Melderdancis”. Īpašu muzikālu veltījumu Dzidrai Rubenei gatavo Arturs Kloppe ar savu “Madonas salona orķestri”.

Koncertā piedalās: jauniešu deju kolektīvi “Rūdis” un “Cesvaine”, TDA “Vidzeme”, vidējās paaudzes deju kolektīvi “Vidzeme” un TDA “Lubāna”, senioru deju kolektīvi “Atvasara” un “Labākie gadi”, bērnu deju kolektīvi “Atspole” un “Pipariņi”.

Ja Tu esi daļa no šī apgalvojuma “Visa Madona dejo”, tad atnāc un atceries skolotāju Dzidru Rubeni viņas simtgadē!

Informāciju iesūtīja: 
Madonas pilsētas kultūras nama mākslinieciskās daļas vadītāja Ināra Cakule
‌Mob tālr.: +371 26339045
 
 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums