Džeza mūzikas vakars. Louis Sclavis Quartet no Francijas

Notiek: 13. oktobris 19:00 - 20:30
MADONA; Madonas pilsētas kultūras nams

13. oktobrī Madonas pilsētas kultūras namā koncerts Džeza gardēžeim. Šoreiz franču godalgots klarnetists Luī Sklavis ar savu kvartetu programmā Characters on a wall.

Louis Sclavis Quartet:

Luī Sklavis (Louis Sclavis) – klarnete 
Sāra Mursija (Sarah Murcia) – kontrabass 
Kristofs Laverņs (Christophe Lavergne) – perkusijas 
Benžamēns Musē (Benjamin Moussay) – klavieres

‌Luī Sklavis (dzimis 1953. gada 2. februārī Lionā, Francijā) ir franču džeza mūziķis. Viņa instrumenti ir klarnete, basa klarnete un soprāna saksofons, kurus viņš izmanto visdažādākajos mūzikas žanros, spēlējot avangarda džezu, brīvo džezu, brīvo improvizāciju un laikmetīgo klasiku.

Savulaik sadarbojies ar Anrī Teksjē kvartetu. L. Sklavis ieguvis neskaitāmus apbalvojumus, tostarp Grand PRIX DJANGO REINHARDT kā labākais franču džeza mūziķis (1988), galveno balvu Barselonas biennālē (1989), British Jazz balvu Midem kā labākais ārzemju mākslinieks (1990/91), DJANGO D'OR par gada labāko franču džeza ierakstu (1993) un GRAND PRIX SACEM 2009. Viņš bija viens no pirmajiem, kas apvienoja džezu ar franču folkmūziku, galvenokārt strādājot ar hurdy-gurdie atskaņotāju Valentēnu Clastrijē.

Šogad Luī Sklavis nosvinēja savu 70 dzimšanas dienu.

Luī Sklavis savā trīspadsmitajā diskā, kas nācis klajā apgādā ECM, smeļas iedvesmu no diviem avotiem – Ernesta Piņjona – Ernesta ielu mākslas un izcilā jaunā kvarteta interpretatīvās oriģinalitātes. Piņona-Ernesta darbiem jau bija veltīts Sklavis kritiķu augsti novērtētais albums Napoli's Walls (2002). Šoreiz Sklavis aplūko plašāku mākslinieka in situ kolāžu klāstu no Ramallahas līdz Romai, meklējot "dinamiku, kustību, kas radīs ritmu, emocijas, dziesmu".

Sklavis kvarteta sastāvā ir apdāvinātā basģitāriste Sāra Mursija un izteiksmīgais bundzinieks Kristofs Laverņs, kuriem pievienojies pianists Benžamēns Musē (viens no grupu Sources un Salt and Silk Melodies galvenajiem dalībniekiem). Pateicoties šiem izcilajiem mūziķiem, Sklavis kvartets ieguvis īpašum klasiskā dzeza skanējumu, kas iemūžināts jaunajā albumā. Characters on a Wall ierakstīja un producēja Manfreds Eišers studijā La Buissonne Francijas dienvidos.


‌Koncerts pie galdiņiem 1 daļā

‌Biļešu cena: EUR 10,-* iepriekšpārdošanā.
Pasākuma dienā EUR 15,-
‌*Biļešu cenā iekļauta vīna glāze un nelielas uzkodas

‌Biļetes var iegādāties ŠEIT

‌!!! Vecuma ierobežojums: Cienot vienam otru, neiesakāmm koncertu apmeklēt jaunākiem par 12 gadiem !!!

‌Koncertu organizē: Madonas novada pašvaldība sadarbībā ar Francijas institūtu Latvijā.

‌Informāciju sagatavoja: Attīstības nodaļas vecākā speciāliste kultūras jomā Daiga Torstere
‌Mob. tālr.: +371 22034411




 
 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums