OLGAI DREĢEI 85 / jubilejas koncertuzvedums

Notiek: 29. oktobris 16:00 - 18:00
MADONA; Madonas pilsētas kultūras nams

Novērtējot mākslinieces talantu un paveikto, 2023.gada gada rudenī Madonā, Rēzeknē, Jelgavā un citur Latvijā tiks rīkoti leģendārās Dailes teātra aktrises Olgas Dreģes 85 gadu jubilejas koncerti.

 Tā būs iespēja ikvienam mākslinieces talanta cienītājam satikties ar mūsu izcilo tautas mākslinieci un koncerta īpašajiem viesiem, kas katrā pilsētā būs atšķirīgi, tā būs satikšanās dzejā un mūzikā, stāsta pasākuma rīkotāji. Olga iedvesmo un ir apbrīnas vērta sieviete, un varam būt priecīgi un pateicīgi liktenim un laikam, ka mums ir iespēja viņu redzēt uz skatuves, mūs priecējot un iedvesmojot. No Olgas Dreģes jubilejas koncerta afišas izstaro siltums un vienkāršība, ļoti labi atklājot viņas dziļāko būtību, un ar savu dzīves bagātību un vērtībām māksliniece dalīsies arī savos jubilejas vakaros visā Latvijā.

Kolēģi viņu sauc par «teātra uguntiņu», un ne velti, jo arī savos 85 gados viņa ir temperamentīga un azartiska! Skatītāju mīlēta un režisoru lutināta. Samtainās balss īpašniece Olga Dreģe šogad svin savus 85 un ielūdz uz jubilejas pasākumiem, sākot no 29.oktobra, kad notiks pasākums dzimtajā Madonā, pēc tam ar skatītājiem tikšanās paredzēta arī Latgales vēstniecībā GORS, Ulbrokas pērlē, Krustpils Kultūras centrā un citviet Latvijā. 

Daudzi Latvijā Olgu Dreģi pazīst kā kaislīgo Annu hrestomātiskajās «Vella kalpu» filmās, kā šarmanto un viltīgo Mēriju Klēras Būzas komēdijā «Sievietes, sievietes...», taču viņas temperaments un šarms ir apzīmogojis ikvienu no vairākiem simtiem atveidoto lomu. Par šo īpašo skatuves enerģētiku literatūrzinātnieks Viktors Hausmanis saka: «Olga lomās prot un spēj uzliesmot, viņas skatuves darbībā nekad neparādās spēle vai izlikšanās – tā ir dabiska pārdzīvojuma un emocionāla strāvojuma plūsma.»

Šajos Olgas jubilejas vakaros skanēs mākslinieces izvēlēta dzeja, kas viņai ir nozīmīga, būs īpašie viesi, draugi, mūziķi un laika biedri. Pēc koncerta mākslinieces talanta cienītājiem būs iespēja saņemt autogrāfus jubilāres grāmatā, kurā ar dzejas starpniecību izstāstīts stāsts par skatītāju iemīļoto aktrisi Olgu Dreģi ar nosaukumu «Ak, sirds, tev pašai sevi jāsastop!».  Olga Dreģe saka: «Man jums jāteic, ka liktenis pret mani ir bijis žēlsirdīgs, bet arī šaudīgs, brīžiem liekot man apstāties manā trauksmainajā skrējienā. Taču, ja es ieklausos, mani apbalvo. Un šoreiz man tie ir jubilejas vakari ar maniem klausītājiem.» 

Jubilejas vakara programmā māksliniece būs apkopojusi izlasi ar dzejoļiem, kurus pati izvēlējusies. «Tas ir mans mūža darbs ar dzeju, tie ir mani radošie meklējumi ārpus darba teātrī, saka Olga, piebilstot: «Domāju, ka šis notikums izvērtīsies ne tikai man par tādu svarīgu brīdi, bet arī tā būs laba dāvana maniem klausītājiem.» 

Jubilejas koncertos būs arī aktrises atziņas par to, kas ir sirdsgudrība, ticība, svētums, pateicība un citi viņai svarīgi jēdzieni, no kuriem pāri visam ir māksla un teātris. Un, protams, mūzika, dziesmas gan Olgas, gan viņas kolēģu un īpašo viesu - mūziķu izpildījumā. Uz tikšanos!  

Olga Dreģe ir Latvijas Tautas skatuves māksliniece, Smiļģa Dailes III studijas absolvente, Dailes teātra aktrise kopš 1961. gada. Teātrī nospēlējusi pāri par 100 lomu, piedalījusies gandrīz vai visās labākajās latviešu filmās - Matilde «Purva bridējā», Anna «Vella kalpos», Marija «Nāves ēnā», Zāļu Made «Vilkatī Tomā», Dagnija «Limuzīnā Jāņu nakts krāsā», Lauras māte «Zītaru dzimtā» u.c., filmējusies arī TV seriālos, pēdējais no tiem - «Sirdsmīļā Monika».

Nozīmīga viņas skatuves šarma daļa ir samtaini tembrētā, plašā diapazona balss, kas ir viens no perfekti pārvaldītiem un talantīgi lietotiem aktrises mākslinieciskās izteiksmes līdzekļiem.

Biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs. Biļešu cena: 25, 20, 18, 15 euro.



Informāciju iesūtīja: Madonas pilsētas kultūras nama direktore Ilze Šulce 
Mob. tālr.: +371 27871358

 
 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums