VABOLES SALIDO ĒRGĻOS!

Notiek: 22. jūlijs 11:00 - 14:00
ĒRGĻI; Ērgļu pils parks pie Ērgļu slimnīcas

22. jūlijā savu gadskārtējo salidojumu organizē viens no vecākajiem Latvijas autoklubiem VABOLES.LV– Volkswagen Vaboļu klubs.

22. jūlijā plkst. 11.00 superīga iespēja noķert vaboles!

Ērgļos norisināsies “Latvian VW Beetle Club” retro automašīnas markas "Vabole" salidojums! Nāc 22. jūlijā 11.00 uz Ērgļu slimnīcas parku, kur būs pasākuma atklāšana un izmanto iespēju vienkopus redzēt vaboles no visas Baltijas, un ne tikai!

Vaboļu klubs ir neformāla domubiedru apvienība, kuras dalībnieki, neskatoties uz savu automašīnu vēsturisko statusu, ik gadu aktīvi ceļo pa Latviju un arī ārpus tās robežām. 

VW vabole, pasaulē pazīstama arī kā "Beetle", "Käfer", "Fusca" un "Escarabajo", ir Ferdinanda Poršē gara bērns un pasaulē visvairāk sērijveidā saražotā automašīna. Salīdzinoši nesen, vien 2003. gada 30. jūlijā, Meksikā no konveijera noripoja pēdējā klasiskā vabole, pieliekot punktu 65 gadus garam autobūves vēstures posmam. 

Sākotnēji lietotas kā ikdienas auto, pamazām tās ieguva kulta un kolekcijas auto statusu. Joprojām Latvijas pilsētu ielās ik dienu aktīvi kursē vairāk nekā simts VW vabolīšu un busu un daļu no tiem šajā nedēļas nogalē vienuviet varēs redzēt Ērgļu pusē.


Informāciju iesūtīja Ērgļu tautas nama vadītāja Sandra Avotiņa
Mob. tālr.: 26528132


 
 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums