“Dziesmusvētkiem - 150. Atmiņu vakars.” Noslēgums.

Notiek: 16. jūnijs 18:00 - 20:00
PRAULIENA; Haralda Medņa Dziesmusvētku skola

Noslēgumā “Dziesmusvētkiem-150. Atmiņu vakari.” 16. jūnijā 18.00 uzstāsies vokālā grupa “Putnu dārzs”.

Vokālā grupa “Putnu dārzs” Latvijas vokālo ansambļu konkursā ieguva 3. vietu pusprofesionālo vokālo ansambļu grupā.  
Visi pieci grupas dalībnieki nāk no Rīgas Doma kora skolas, un trīs no viņiem mācās diriģēšanas klasē, tāpēc ar lielu nepacietību gaida savu uzstāšanos tieši Haralda Medņa Dziesmusvētku skolā. 

Grupas dalībniece Rūta Švarcbaha stāsta: “Mēs esam pieci jauni dalībnieki – spēka un prieka pilni. Mums patīk būt kopā, patīk meklēt un atrast labāko skanējumu. Koncertā mēs dziedāsim zināmākas un jaunākās latviešu tautasdziesmas un to apdares. Piemēram, “Dindaru, Dandaru” (Lauras Jēkabsones mūzika), “Neviens putniņš tā nepūta” (latviešu tautasdziesma Artūra Švarcbaha apdarē) un citas. Dziesmusvētku dēļ mēs īpaši domājam par repertuāru, kas sastāv no tautasdziesmām, un kopā ar jaukto kori “Dziesmu vara” esam jau ieskandinājuši Dziesmusvētkus Ikšķiles baznīcā un ceram ieskandināt arī Haralda Medņa mājas.”

Atmiņu vakarā neizpaliks arī atmiņu stāsti un izzinoša spēle jeb viktorīna par Dziesmusvētkiem. Brauciet ciemos un pārsteidziet sevi ar stāstiem, dziesmām un Dziesmusvētku noskaņu!

Lai kopīgi sagaidītu Dziesmusvētku 150 gadu jubileju, kopš pagājušā gada oktobra Haralda Medņa Dziesmusvētku skolā notika pasākumu cikls “Dziesmusvētkiem -150. Atmiņu vakars”.  Sešos vakaros bija iespējams iepazīties ar Dziesmusvētku vēsturi, klausīties svētku dalībnieku atmiņu stāstos un sadziedāties ar kādu no novada vokālajiem ansambļiem vai folkloras kopām.  Šie vakari tika organizēti neformālā un sirsnīgā gaisotnē, ko dabīgi veidoja arī dzirkstošie gan ar humoru, gan ar grūtībām piepildītie stāsti par Dziesmusvētkiem. Vairāk nekā 20 stāstnieki no mūsu novada ieveda mūs unikālajā latviešu kultūras notikumā, akcentējot tieši svētku latviskās identitātes daļu.

Vairāk un visus stāstus var noklausīties Haralda Medņa Dziesmusvētku skolas Facebook lapā https://www.facebook.com/Dziesmusvetkuskola


‌Ieeja pasākumā bez maksas.


‌Informāciju iesūtīja: H.Medņa Dziesmusvētku skolas vadītāja Santa Jaujeniece 
‌Mob. tālr.: +371 28080668
‌santa.jaujeniece@madona.lv
 
 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums