Satikšanās mūzikā

Notiek: 13. maijs 20:00 - 21:30
MADONA; Madonas Novadpētniecības Mākslas un muzejs

Muzeju nakts ietvaros džezs no Francijas mūzikas gardēžiem Madonas Novadpētniecības Mākslas un muzeja izstāžu zālēs.

No plkst. 19.00 aicinām skatīt Izstāžu zāļu jaunās telpas vakara gaismā. Muzeju nakts programmas “Muzejs – vieta, kur rast iedvesmu” kulminācija būs franču džeza koncerts, kas muzeja apmeklētājiem tiek piedāvāts pateicoties Madonas novada pašvaldības finansējumam.  Plkst. 20.00 džeza ieskaņās muzicēs duets “Mamie Jotax” no Francijas: Karmena Lefransuā (Carmen Lefrançois) alts, soprāna un baritona saksofoni, flauta, vokāls, skaņdarbi, aranžējumi un Kamilla Mosjona (Camille Maussion) tenora un soprāna saksofoni, skaņdarbi, aranžējumi. Kā raksta Francijas Institūts Latvijā: “Šis ļoti iedvesmojošais un neparastais duets ir programmas Jazz Migration laureāts. 

Duetā “Mamie Jotax” Kamilla spēlē uz tenora vai soprāna saksofona un Karmena - baritona vai alta saksofons. Karmena spēlē arī flautu, dzied vai arī spēlē flautu un dzied vienlaicīgi! Abas mūziķes smēlušās ietekmes visdažādākajos mūzikas žanros. Savā izpildījumā viņas jūtas ērti gan eksperimentāli kontemplatīvajā, gan pasaules mūzikas un folkloras repertuārā. Nemitīgi žonglējot ar reģistriem, top trakulīgas un aizraujošas aranžijas.”

Savukārt plkst. 21.00 uzstāsies džeza improvizāciju meistars, čellists Vensāns Kurtuā (Vincent Courtois), aicinot meistara improvizācijā izpildītiem skaņdarbiem. Un noslēgumā Vensāns Kurtuā vienosies kopīgā mūzikas spēlē ar duetu “Mamie Jotax”.


Informāciju sagatavoja 
Zane Grīnvalde 
‌Izglītojošā darba nodaļas vadītāja

 
 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums