Barikāžu atceres pasākums Praulienā

Notiek: 21. janvāris 16:00 - 18:00
PRAULIENA; Haralda Medņa kultūrizglītības centrs "Dziesmusvētku skola"

Barikāžu atceres dienā sildīsimies pie brīvības ugunskura, klausīsimies Praulienas pagasta jauktā kora koncertā un barikāžu dalībnieku stāstos, veidosim instalāciju “Manas robežas šodien”.

Šogad aprit jau 32 gadi kopš 1991. gada barikādēm, kad Latvijas neatkarības atbalstītāji aizstāvēja valsts brīvību pret PSRS agresiju. Tas bija laiks, kad latvieši, t.i. – mēs vai mūsu vecāki cieņpilni un nevardarbīgi mācējām novilkt robežu un pateikt, ka tā vairs nevar turpināties un mēs tā dzīvot vairs nevēlamies!

Arī šodien dzirdam frāzes: “Demokrātija nav visatļautība!”, “Tā ir vārda brīvība vai visatļautība?”, “…nerēķinās ar sekām!”. Arī šodien ir jāpasaka skaidrs un stingrs: “Es nevēlos vairāk tā turpināt!”, “Man ir robežas, kuras nedrīkst pārkāpt!”. Tas saistās gan ar skaidru redzējumu par sevi un dzīvi, gan ar drosmi to pateikt nevardarbīgi. Tāpēc aicinām visus, kas vēlas pateikt, kur būtu jāievelk stingrākas robežas – attiecībās, attieksmē, sabiedrībā, idejās, iespējams, kādos attīstības vai budžetu plānos, veidot instalāciju “Manas robežas šodien”, kurā iezīmēsim ar mākslas palīdzību tās robežas, kuras, tavuprāt, regulāri ģimenēs, kopienās, sabiedrībā, valstī vai kur citur tiek pārkāptas.  

Aicinām uz Barikāžu atceres pasākumu 21. janvārī (sestdiena) 16:00 H. Medņa Dziesmusvētku skolas pagalmā (Praulienas pagasts), kur pie ugunskura Praulienas pagasta jauktais koris radīs patriotisku noskaņu ar koncertu, klausīsimies barikāžu dalībnieku stāstos, kā arī cienāsimies ar siltu zupu un tēju.

 

Informāciju iesūtīja: H. Medņa Dziesmusvētku skolas vadītāja Santa Jaujeniece t. 28080668, santa.jaujeniece@madona.lv

 
 
 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums