PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Madonas pilsētas kultūras nama Senioru deju kolektīvs "Atvasara"

Dibināšanas gads:1954
Kolektīva vadītājs:Maija Rijniece, 26 599 466, maijari@inbox.lv

Madonas novada lielajā deju pulkā ar savu stabilitāti un atpazīstamību izceļas vecākās paaudzes deju kolektīvs „Atvasara”.


„Atvasaras” panākumu atslēga, aktīvi piedaloties pilsētas, novada, republikas pasākumos, nenoliedzami slēpjas kolektīva dalībnieku nopietnajā attieksmē pret deju un nepārtrauktajā radošajā izaugsmē, ko rūpīgi pieprasa un virza vadītāja Maija Rijniece.

Vēsture

1954.gada vasarā vecākās paaudzes deju kolektīvu organizēja Lūcija Alksne. 


No 1955.gada to pārņem vadītāja Dzidra Rubene. 


1968.gadā kolektīvs iegūst tiesības saukties par „Atvasaru”  kļūstot  par dziesmu un deju ansambli. “Atvasarai” veidota filma „Skatieties jauni ļaudis” kā arī kolektīvs piedalījies filmā “Pūt vējiņi”. Dzidra Rubene kolektīvu vadīja 32 gadus un nodeva tālāk Valentīnas Zepas rokās, kas tikpat veiksmīgi turpināja iesākto nākošos 22 gadus. Neskaitāmās uzstāšanās dažādos sadzīves tradīciju pasākumos, koncertos tuvu un tālu kā arī pār robežām.

No 2007.gada kolektīva vadības groži pāriet Maijas Rijnieces rokās. Un “Atvasara” turpina spīdēt un dejot.

Jāteic, ka Atvasara allaž bijusi labāko kolektīvu skaitā. Jau 1960. gada republikāniskajā skatē iegūta 1.vieta, tāpat  1965., 1998., 2003., 2008. un 2013.gadā.   XXVI Dziesmu un deju svētku skatē (2018.g.) 4.vieta Latvijā. 

Ar Madonas pašvaldības atbalstu kolektīvs piedalījies Starptautiskajos Eiropiādes deju festivālos Zviedrijā un Somijā.


Sasniegumi

XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku skatēs "Atvasara" ar savu dejisko sniegumu ieguva pirmo vietu Latvijā un saņēma uzvaras kausu un ceļojošo Senioru deju karogu. Līdz ar to Madonā pulcējās visi Latvijas senioru deju kolektīvi XX senioru deju svētkos '"Madonas piecdancis".

XXVI Dziesmu un deju svētku skatēs Atvasara ierindojusies augstā 4.vietā Latvijas kopainā.
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums