PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Madonas pilsētas kultūras nama TDA "VIDZEME"

Dibināšanas gads:1962
Kolektīva vadītājs:Rudītee Jurciņa
Mēģinājuma vieta:Madonas pilsētas kultūras nams
Mēģinājuma laiks:Otrdienās, ceturtdienās 17.30

„Vidzemei” vienmēr ir bijis spēcīgs latviskās dejas izpildījums – skaistas meitas, stalti un stipri puiši, skatuves kultūra un attiecības dejā. TDA „Vidzeme” visos savas pastāvēšanas gados rajona un pat republikas skatēs ir ieguvusi godalgotas vietas, ir piedalījusies visos republikas Dziesmu un deju svētkos. Koncerti sniegti daudzās vietās Latvijā, kā arī ārvalstīs: Čehijā, Polijā, Ungārijā, Lietuvā, Igaunijā, Krievijā, Gruzijā, Ukrainā.

‌Kolektīva vadības groži no 2016.gada ir kādreizējās Vidzemes dejotājas Rudītes Jurciņas rokās. Daudzi koncerti, izbraukumi Madonas novadā un ārpus tā.  TDA "Vidzeme" deju tradīcijas veiksmīgi turpinās, ko savulaik ielikuši vadītāji Dzidra Rubene un Andris Ezeriņš. 

https://www.facebook.com/tdaVidzeme/

Vēsture

1953.gadā darbu ar jauniešu deju kolektīvu aizsāka Lūcija Alksne

‌1955.gadā Dzidras Rubenes vadībā "Vidzeme" uzsāka cīņu par kolektīva izaugsmi un  savu vietu Latvijas spēcīgāko kolektīvu vidū, 1962.gadā pierādīja savu varēšanu žūrijas komisijai un izcīnīja Tautas deju ansambļa "Vidzeme" nosaukumu. 


‌Tematiskas programmas, kurā jādejo pat 15 dejas. Latvijas Televīzijas ierakstos vēl gulst TDA "Vidzeme" dejotās Sudmaliņas, Audēju deja, Rucavietis, Svinīgais solis un Klabdancis. Piedalīšanās filmās "Pūt vējiņi". Daudzi koncertizbraukumi tuvu un tālu. 

‌1990.gadā TDA „Vidzeme” vadību pārņem  Andris Ezeriņš, TDA “Vidzeme” dejotājs un vada to līdz pat 2016. gadam. No savas skolotājas pārņem un turpina latviešu dejas tradīcijas. Viņa dejām raksturīgs  madoniešu lepnums un spīts, reizē nezaudējot to vieglumu un dabiskumu.

© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums