PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Lubānas jauktais vokālais ansamblis “Naktsputni”

Dibināšanas gads:1992
Dalībnieku skaits:14
Kolektīva vadītājs:Rudīte Kolāte, 26633770, r.kolate@inbox.lv
Mēģinājuma vieta:Lubānas pilsētas klubs
Mēģinājuma laiks:Otrdienās un ceturtdienās, pēc vajadzības pārējās dienās, saskaņojot ar kopējo mēģinājumu grafiku.

Jauktais vokālais ansamblis “Naktsputni” ir domu biedru grupa 14 dalībnieku sastāvā, kurus kopā savedusi dziedāšana.  Paši dziedātāji uzskata darbošanos ansamblī par dzīvesveidu un vietu, kur smelties pozitīvas emocijas.

Ansambļa vizītkarte ir sižetiski un teatrāli veidotās koncertprogrammas. Repertuārs tiek pēc iespējas dažādots, tāpēc tiek dziedāts viss - no garīgā repertuāra līdz džezam, no Meteņiem līdz Ziemassvētkiem. Jaunākais veikums ir koncertprogramma "Dziesma kā rasa sudrabot sāk" un Mārtiņa Brauna veltījums dzejnieces Broņislavas Martuževas 95. gadskārtai “Dievs, dziedāt vēli tā, kā putni dzied”  kopā ar Mārtiņu Braunu. Paralēli kolektīvs veic aktīvu koncertdarbību  un kuplina gada tradicionālos pasākumus gan Lubānā, gan dažādās kaimiņu pilsētās un pagastos.

Mēs ļoti ceram, ka ar savām dziesmām un dziedat prieku mēs iepriecinām klausītājus, darām viņus laimīgus un sasildām viņu sirdis, esot kopā  nopietnos un jautros brīžos, svētkos, koncertos un pasākumos.

 

Piedāvājums

Piedāvājam plašu garīgās mūzikas klāstu. Pašlaik aktuālas koncertprogrammas: "Dziesma kā rasa sudrabot sāk", "Gads ir balts no abiem galiem, bet pa vidu zaļš", koncerti Valsts svētkos, Ziemassvētkos un atpūtas pasākumos.

 

Vēsture

Kolektīvs darbojas no 1992.gada 12.jūnija - sākumā kā Lubānas evaņģēliski luteriskās draudzes baznīcas ansamblis, vēlāk kā Lubānas kultūras nama jauktais vokālais ansamblis. 2000. gadā ansamblis iegūst nosaukumu “Naktsputni”. Tas netiešā veidā saistās ar mēģinājumiem un koncertiem vēlajās vakara stundās.

          Dziedāt prieks, neatlaidīgais darbs un vēlme uzstāties, attaisnojās. Pirmās uzstāšanās šeit pat – Lubānā, vēlāk, kad tika gūti panākumi un atpazīstamība rajona vokālo ansambļu skatēs, ansambli sāka aicināt arī dažādos pasākumos ārpus Lubānas. Bija reizes, kad nācās sniegt divus un pat trīs koncertus vienā dienā. “Naktsputni” dziedājuši valsts svētkos, koncertos kultūras namos, baznīcās, kapusvētkos, pensionāru un dažādu kolektīvu pasākumos, laulībās, bērēs, izlaidumos, saviesīgos un izklaides pasākumos, parkos, skvēros, brīvdabas estrādēs, tirgus plačos, Līgo un Ziemassvētkos, Lieldienās, Ražas svētkos un vēl daudz, daudz dažādos notikumos. Mūs dzirdējuši ir apkārtnes ļaudis Meirānos, Indrānos, Degumniekos, Barkavā, Dzelzavā, Cesvainē, Biksērē, Praulienā, Madonā, Kusā, Sauleskalnā, Bērzaunē, Jaunkalsnavā, Jāņavārtos, Vestienā, Jumurdā, Lauterē, Ērgļos, Mētrienā, Ļaudonā, Saikavā, Liezērē, Murmastienē, Varakļānos, kā arī klausītāji Vecpiebalgā, Inešos, Suntažos, Alūksnē, Gulbenē, Līgo, Staros, Balvos, Rugājos, Lazdukalnā, Rožupē, Turkos, Līvānos, Galēnos, Dagdā, Pļaviņās, Salā, Aizkrauklē, Ādažos, Pūrē, arī Dānijā un Vācijā.

 

Sasniegumi

Par vienu no lielākajiem sasniegumiem uzskatām to, ka dziesma mūs noturējusi kopā nu jau 29 gadus gandrīz nemainīgā sastāvā kopš ansambļa dibināšanas.

Regulāri piedaloties ansambļu skatēs, guvām panākumus rajona un arī republikas mērogā. I vieta rajona vokālo ansambļu skatēs iegūta 1997., 1999., 2004., 2005., 2006., 2007. gadā, II vieta – 2001. un 2010. gadā. Zonālajās ansambļu skatēs 1997. gadā iegūta II vieta, bet 2001. un 2004. gadā – I vieta. Tomēr vislielākais panākums ir II vieta Latvijas vokālo ansambļu fināl skatē Rīgā 1997. gadā. Kopš 2011. gada ansamblis vokālo ansambļu skatēs vairs nepiedalās.

2012. gadā Lubānas kultūras nama jauktam vokālajam ansamblim „Naktsputni” tika piešķirta balva “Gada cilvēks kultūrā”,

Ansambļa pastāvēšanas laikā sagatavotas tematiski ļoti dažādas un daudzveidīgas koncertprogrammas:

Garīgās programmas “Veni Sancte Spiritus”, “Lūgšana”, “Dievs, tava zeme deg”.

Ziemassvētku programmas “Ziemassvētku dziesmas dzied Naktsputni”; “Ziemassvētku dāvana”;  “Gadumijas noskaņās”; “Marijas sapnis”; "Adventa laika mūzika" kopā ar Cesvaines draudzes kori; “Šai baltā naktī”; “Mazu brīdi pirms...”, kā arī Ziemassvētku koncerti katru gadu Lubānas ev. luterāņu baznīcā un Lubānas kultūras namā. Dalība Lubānas kultūras nama pašdarbības kolektīvu koncertā „Sanākuši budēlīši Ziemassvētku vakarā”.

Valsts svētku programma „ Lai balstiņas vīdamās, pār novadu aizvijās”. Patriotiskās koncertprogrammas  “Karavīru dziesmas” un “Lāčplēsis”. 

 Izklaidējoša rakstura programmas “Krodziņš”, “Salatēvi nāk!”, “Pie jūras dzīve mana”, “Dziesmu tirgus”, “Veltījums zodiaka zīmē dzimušajiem”, ”Ar mugursomu plecos Aiviekstes krastos metos!”.

Tautiskās koncertprogrammas “Līgo, līgo, rallalā”, “Gads ir balts no abiem galiem, bet pa vidu zaļš”.

Koncerti sirdij un dvēselei “7stāsti par mīlu”, “Dziesma kā rasa sudrabot sāk…”.

Koncerti  “Dziedam kopā ar Raimondu Paulu” (pie klavierēm Raimonds Pauls) un “Dievs, dziedāt vēli tā, kā putni dzied” kopā ar Mārtiņu Braunu.

Piedalīšanās Lubānas dramatiskā kolektīva izrādēs “Skroderdienas Silmačos” un “Brīnums”. Koncertuzvedums kopā ar Lubānas TDA “Pie bagātās kundzes”. 

 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums