PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Ērgļu saieta nama sarīkojumu deju kolektīvs "Vizbulīte”

Dibināšanas gads:1979
Dalībnieku skaits:28
Kolektīva vadītājs:Sandra Avotiņa, 26528132, sandrasaietanams@tvnet.lv
Mēģinājuma vieta:Ērgļu saieta nams
Mēģinājuma laiks:pirmdienās, trešdienās

Ik gadu 1. maijā Ērgļos sporta deju konkursā “Ērgļu vizbulīte” uzzied viens no krāšņākajiem deju ziediem. Soļi veido deju kā ziedu, paužot to, ko cilvēks nespēj izteikt ar vārdiem. Partneris un partnere - divi dažādi cilvēki divās atšķirīgās lomās. No vienas puses, partneris „zīmē” dejas rakstu, bet partnere realizē partnera ieceri. Taču no otras puses – partnere iemieso dejas dvēseli un eleganci, bet partnerim tiek gods parādīt partneri visā tās krāšņumā. Tā varētu raksturot dejas burvības pārņemto gaisotni kolektīvā Vizbulīte. 

Kolektīvs aktīvi piedalās novada rīkotajos pasākumos un jau daudzu gadu garumā organizē konkursu „Ērgļu vizbulīte”. Lai celtu māksliniecisko līmeni un sagatavotos jaunajai sezonai, kolektīva dalībnieki piedalās deju nometnēs, ko vada profesionāli deju pedagogi.

 

 

Vēsture

Šī stila dejošanas vēsture Ērgļos aizsākusies pirms vairāk, kā četriem gadu desmitiem vispirms kā sarīkojumu deju kolektīvam, pēc tam pārtopot par sporta deju klubu „Vizbulīte”. Šo skaisto dejas mākslu Ērgļu bērniem un jauniešiem savulaik mācījušas Ilze Reņģe, Anita Sarmone, kad uz tradicionālo sarīkojumu deju konkursu „Ērgļu vizbulīte” sabrauca, vai simts dejotāju pāri no dažādām Latvijas malām, lai sacenstos dejas mākā un būtu kopā ar draugu kolektīviem.

Tagad ar dejotājiem jau turpat trīs gadu desmitus strādā Sandra Avotiņa. No 3 gadu vecuma mazie dejotāji sāk savus pirmos solīšus uz deju grīdas. Amizanti, mīlīgi mazie ķipari dejo un konkursos gūst labus vērtējumus. Kad pieredze un soļu prasmes sāk krāties, tuvojas laiks, kad vecākiem ir jānotur pārliecība – dejot ir jāturpina! Tie dejotāji, kas pārvar šo posmu, atveras no jauna un rodas tie lielie, skaistie, cēlie dejotāji, kas ievirpuļo zālē ar Vīnes valša, Tango un Kvikstepa mūzikas skaņām, un vērotājam vien atliek sajūsmināties, pārdomājot, par kuru brīdi gan šie mazie bērni izauguši par tik skaistiem dejotāju pāriem.
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums