PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Ērgļu saieta nama vidējās paaudzes deju kolektīvs "Pastalnieki"

Dibināšanas gads:1946
Dalībnieku skaits:24
Kolektīva vadītājs:Mārīte Taškāne, 26528369, sandrasaietanams@tvnet.lv
Mēģinājuma vieta:Ērgļu saieta nams
Mēģinājuma laiks:Piektdienās un svētdienās

Ērgļu saieta nama deju kolektīvs “Pastalnieki” savu pastāvēšanu skaita jau astoto desmitu – 78 gadus. Par spīti laika ritējumam un sastāva maiņām kolektīvs pastāv, dejo savas iemīļotās dejas, priecājas par kolektīva vadītājas uzausto jauno brunču audumu un gatavojas jauniem un jauniem koncertiem. 

‌Pastalnieki pulcē savus dejotājus, kas uzticīgi palikuši vairāku desmitu gadu garumā, tāpēc jāatzīst, ka mijiedarbībā radies kolektīva īpašais starojums. 2023. gada vasarā “Pastalnieki” bija XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII Deju svētku dalībnieku vidū, bet šajā, 2024. gadā kolektīva vadītāja Mārīte Taškāne atzīmē 40 gadus, kopš strādā ar šo kolektīvu. Tieši kopā ar viņu kolektīvs iedibinājis tradīcijas un iemantojis uzticamu draugu loku. 

‌Priecīgas tikšanās un jestras balles noris Viļānos ar deju kolektīvu “Austra”, Priekuļos kopā ar “Zelta Virpuli”, Augšdaugavas festivālā pie TDA Līksme dejotājiem. DK “Pastalnieki” piedalās novada pasākumos un kuplina Ērgļu pasākumus ar savu sniegumu.  Īpaša sadarbība veidojusies ar R.Blaumaņa muzeju “Braki” un Sausnējas muzeju “Līdumi”. Ik pavasari notiek pasākums “Ielūdz Pastalnieki”, kas pulcē deju draugus uz sportiskām aktivitātēm un jestru sadanci. 

‌Lai vai kādi līkumi, tuvumi un tālumi – visi esošie un bijušie dejotāji vienmēr sirdī būs “Pastalnieki”.
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums