LabdarībaIzvēlne

Palīdzība Pļaviņām nogādāta

iesūtīts: 2013.05.24 14:23
Kādā autoavārijā vai citā nelaimē bojā gājušie – milzīga traģēdija tuviniekiem, pārējiem bieži vien tikai šausminošas sarunas temats. Līdzīgi ir ar plūdiem – applūdušajiem Pļaviņās, Ogrē, Krustpils pagastā un citur tā ir nelaime. Vietējai un valsts varai – reizēm tikai statistika, plūdu neskartajiem - mirkļa pastiprinātas intereses objekts… jo ar laivu braukt pa, piemēram, Pļaviņu pilsētas galveno ielu nav bieži piedzīvots skats. Pļaviņās šā gada 19.aprīlī tā bija otrā reize, tik lieli plūdi nebija piedzīvoti kopš 1979.gada.

Mēneša sākumā „Caritas Madona", pateicoties Madonas katoļu draudzes prāvesta Riharda Rasnača iniciatīvai, aicināja palīdzēt plūdos cietušajiem Pļaviņu iedzīvotājiem. Palīdzība un līdzcilvēku atbalsts bija nepieciešams aptuveni 80 mājsaimniecībām.

No sirds pateicamies kvienam, kas atsaucās un nepalika vienaldzīgs, apzinoties, ka uguns paņem visu, bet ūdens – tik daudz ko neatgriezeniski sabojā.

Akcijas laikā tika saziedotas mēbeles (dīvāns, atpūtas krēsli, gulta, skapis, žurnālgalds), sadzīves tehnika (TV, kafijas automāts u.c.), mājsaimniecībā nepieciešamas lietas, apģērbs un apavi. Ar apziņu, ka kopā esam palīdzējuši kaut dažām ģimenītēm, sakām paldies Birutai Lācei, Inārai un Andrim Garančiem , Emmai Turciņai, Birutai Eikinai, Raimondam Grīgam, Endijam Zariņam un  Ilmāram Tropam. Par nesavtīgo atbalstu un ieinteresētību akcijas norisē īpašs paldies SIA „Jēkabpils būve" valdes priekšsēdētājam Vitālijam Silmanovičam un atsaucīgajam šoferītim Artūram Škutem.

Labie darbi nekur nepazūd, tie ierakstās mūsu dzīves grāmatā un bieži vien nāk atpakaļ ar uzviju. Lai tā notiek arī  šoreiz!

Akcijas organizatoru vārdā –

Sandra Zariņa

Foto no arhīva:

Lai arī plūdi Pļaviņās jau krietnu laiku kā beigušies, ar postījuma sekām nākas cīnīties vēl joprojām.


 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums