Projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” Ieviešana Ērgļu vidusskolā

Arī 2021./2022.mācību gadā Ērgļu vidusskola ņēma dalību projektā  “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs”.

Šajā mācību gadā arī tika īstenoti daži pasākumi, lai motivētu un palīdzētu jauniešiem izvēlēties sev pareizāko karjeras ceļu.

Oktobrī - Karjeras nedēļas ietvaros Ērgļu vidusskolas jauniešiem bija iespēja ne tikai piedalīties  VIAA rīkotajos pasākumos, bet arī iesaistīties diskusijā ar vietējiem uzņēmējiem. 11. un 12. klases skolēni varēja ieklausīties Ērgļu uzņēmēju Ievas Vecvagares, Mārča Feldberga un Gunāra Vīganta veiksmes stāstos. Sarunas laikā jaunieši uzzināja:

  • Kā veiksmīgi uzsākt pašiem savu biznesu;
  • Kādi bijuši galvenie izaicinājumi ceļā no skolas sola līdz veiksmīgam uzņēmējam;
  • Cik viegls vai grūts ir bijis ceļš uz veiksmīgu biznesu.

Šādi veiksmes stāsti un diskusijas jauniešus iedvesmo uz veiksmīgu karjeru.

Aprīlī - Zinātnes dienas ietvaros 8.- 9. klases skolēniem bija iespēja tikties ar Ērgļu vidusskolas absolventi Līvu Grētu Tirzmali, iepazīstināja ar Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālo vidusskolu. Līva pastāstīja par iespējām, ko sniedz šī skola, par jauniešu līderu prasmju attīstīšanu. Par iespējām pēc skolas absolvēšanas. Ērgļu vidusskolā ir jaunieši, kuri iesaistījušies jaunsardzē un šī tikšanās viņiem bija ļoti noderīga. Līva jauniešus iedrošināja mācīties un apgūt tās lietas, kuras interesē.

Maijā vidusskolēniem bija iespēja diskutēt un ieklausīties JIC Balgas strops jaunatnes darbinieka Jāņa Roberta Krama iedvesmas stāstā. Jānis jauniešus iepazīstināja ar savu karjeras ceļu, kurš tiešām ir pieredzes bagāts. Pastāstīja jauniešiem kā pareizi izvēlēties profesiju. Iedvesmoja jauniešus ,ka ir jāmācās un jāapgūst viss iespējamais, ko dzīve sniedz. Izstāstīja par izglītības iespējām Latvijā un ārzemēs. Šādi iedvesmas stāsti ir ļoti laba ceļamaize tālākam jauniešu izvēlētajam karjeras ceļam.

Šajā mācību gadā ne tikai skolēniem bija iespēja piedalīties karjeras pasākumos, bet arī vecākiem un pedagogiem.

Oktobrī Karjeras nedēļas ietvaros norisinājās diskusija, kuras tēma bija-  Tehnoloģijas  ģimenē- draugs vai svešinieks? Šeit bija iespēja diskutēt, uzdot jautājumus un saņemt atbildes no dažādu profesiju pārstāvjiem.

Martā bija iespēja piedalīties divās lekcijās – ‘’Vecāku atbalsts bērnam veiksmīgas karjeras veidošanā’’ un ‘’ Iedvesmas spēks izaugsmei.’’

Šāda veida nodarbības vecākiem palīdz atrast veidu kā palīdzēt un atbalstīt savu bērnu veiksmīgas karjeras izvēlē.

                                                                         

Ērgļu vidusskolas PKK

Evija Freivalde

© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums