“Mājas un maize- prieks sev un citiem”

2017.gada 30. maijā Dzelzavas internātpamatskolas 7.-9.klašu skolēni ar saviem skolotājiem Gunāru Tālzemi  un Ilonu Dzeni  devās  iepazīt galdnieka, guļbūves celtnieka profesijas, darba vidi, apmeklējot  Sarkaņu pagasta guļbūves uzņēmumu SIA “Idra” un meistardarbnīcā izzinot kokapstrādes un guļbūves procesu.

 Uzņēmuma SIA “IDRA” vadītājs Māris Dolbe  iepazīstināja skolēnus ar ražotni, darba vidi un darba organizācijas principiem, kokapstrādes strādniekiem, galdniekiem, celtniekiem nepieciešamajām prasmēm, zināšanām. Pastāstīja par profesijas apguves iespējām. Praktiskajās nodarbībās skolēni vēroja darbu pie kokapstrādes darbgaldiem, paši izgatavoja  atslēgu piekariņus. Skolēni izvērtēja savas spējas, prasmes saistībā ar iepazītajām profesijām.

                        SIA “Madonas Karameles” skolēni iepazinās ar ģimenes uzņēmuma darbību, gūst priekšstatu par pārtikas tehnologa profesiju, nepieciešamajām spējām, rakstura iezīmēm, prasmēm. Nodarbības laikā skolēni vēroja karameļu ražošanas procesu, kā arī paši tika  iesaistīti  karameļu ražošanā un degustēšanā.

Šīs jomas  skolēniem šķita interesantas, jo arī  Dzelzavas internātskola piedāvā apgūt galdnieka palīga un pavāra palīga  programmu.

 

 

Foto:  Dzelzavas internātpamatskolas skolēni iepazīst guļbūves tapšanas procesu un karameļu ražotni.

 

 

 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums