Izstādes galvenais mērķis ir iepazīstināt muzeja
apmeklētājus ar Madonas novada tradicionāliem ēdieniem un to gatavošanas
paņēmieniem.
Visos laikos kulinārija tika uzskatīta par vienu no
senākajām mākslām. Ēdiena pagatavošana vienmēr ir rosinājusi īpašu
interesi. Laika gaitā katrai tautai ir izveidojušās savas tradīcijas un
ēšanas paradumi. Tika izstrādāti oriģināli ēdienu pagatavošanas un
pasniegšanas paņēmieni, kas ir nonākuši arī līdz mūsdienām, neskatoties
uz tautu migrāciju, jaunu produktu un ēdienu ienākšanu sabiedrībā.
Izstādē ir iespējams iepazīties ar maizes cepšanas, alus brūvēšanas un piena
pārstrādes procesiem, novada ēšanas paražām, svētku mielastiem,
populārākajām senajām receptēm, virtuves un galda piederumiem,
fotogrāfijām par mājturības kursiem un to dalībniecēm. Var apskatīt
novada godu saimniecēm dāvinātās medaļas, priekšautus un sakrātas galda
kartes.
Laipni gaidīti muzejā!
Izstāde apskatāma no 10.novembra līdz 2018.gada 8.martam.
Plašākai informācijai sekot līdzi muzeja mājas lapā
www.madonasmuzejs.lv un sociālajos portālos:
www.facebook.com/muzejsmadona un
www.twitter.com/muzejsmadona.
Informāciju sagatavoja: Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja galvenā speciāliste Natālija Seļma.
Iesūtīja: Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja Izglītojošā darba nodaļas vadītāja Zane Grīnvalde.
Rediģēts: 10.11.2017., 05.03.2018..
Ievietoja:
Inga Arāja