Aicinām uz skolēnu brīvdienu nedēļas aktivitātēm! Madonai - 90

iesūtīts: 2016.03.07 11:44
Šogad, kad Madona atzīmē 90 gadu jubileju, arī Madonas novadpētniecības un mākslas muzejā norisinās dažādas aktivitātes, lai visu vecumu apmeklētājus iepazīstinātu ar pilsētas vēsturi. Madonas muzejā jubilejai sākām gatavoties jau pagājušajā gadā, kad pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālajam atbalstam tika izveidota muzejpedagoģisko programma - spēle “Uzcel savu Madonu”. Tā atraktīvā un izzinošā veidā iepazīstina ar Madonas kā apdzīvotas vietas, vēlāk miesta un no 1926.gada - pilsētas veidošanos, ēku celtniecību un pārmaiņām 90 gadu laikā. Ikviens dalībnieks piedalās pilsētas “celtniecībā”, darbojas komandā un iepazīst savas pilsētas vēsturi. Programmu jau ir izspēlējuši dažādu vecumu skolēni un pieaugušie...
Otrs veids, kā atgādinām par pilsētas jubileju, ir  janvārī uzsāktais foto atskata cikls par Madonas vēsturi, izmantojot muzeja krājumā esošās fotogrāfijās. Šīs fotogrāfijas ikviens var apskatīt, sekojot līdzi sociālajā tīklā www.facebook.com/muzejsmadona un katru otro nedēļu arvien vairāk tuvojamies mūsdienu Madonai.

Īpašas aktivitātes norisināsies skolēnu pavasara brīvdienās no 14. līdz 18.martam.

Aicinām skolēnus 14., 15., 16.martā plkst. 10.30 pulcēties muzejā - iepazīties ar pilsētu, veikt dažādus uzdevumus un palūkoties uz Madonu no cita skatu punkta.
18.martā nedēļu noslēgsim, izspēlējot programmu “Uzcel savu Madonu”.

Aicinām pieteikties uz izzinošajām ekskursijām pilsētā laicīgi, zvanot uz tālruni 64823844 vai 26102225.
Uz tikšanos muzejā!

Dalība aktivitātes bez maksas.



Informāciju sagatavoja un iesūtīja: muzeja izglītojošā darba nodaļas vadītāja Zane Grīnvalde.

Ievietoja:
Inga Arāja
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums