Vienreizēja iespēja dzirdēt vienu no spožākajiem latviešu jaunajiem džeza talantiem - Daumantu Kalniņu un viņa veidoto kvintetu.

iesūtīts: 2014.02.14 09:44
Smeceres kroga mūzikas klubs ielūdz jūs uz vienreizēju pasākumu! Pasākums notiks 22.februārī. Ieeja no plkst 21:00,koncerta sākums plkst 22:00

Mūziķi
Daumanta Kalniņa džeza kvintets:

Daumants Kalniņš (vokāls)
Mārcis Auziņš (ģitāra)
Kristaps Vanadziņš (taustiņinstrumenti)
Toms Poišs (kontrabass)
Rūdolfs Dankfelds (sitaminstrumenti)


Vienreizēja iespēja dzirdēt vienu no spožākajiem latviešu jaunajiem džeza talantiem - Daumantu Kalniņu un viņa veidoto kvintetu. 

Programmā iekļautas gan zināmi, gan retāk atskaņoti jazz skaņdarbi, ko papildina pašu mūziķu orģinālkompozīcijas. Pateicoties mūziķu improvizatoriskajai meistarībai, šīs tēmas katru reizi no jauna piedzīvo savu pirmatskaņojumu un veido ar klausītāju neatkārtojamu muzikālu saikni un baudījumu. Mūsdienu mūzikas savstarpējā mijiedarbība, tostarp džeza mūzikā, ir veicinājusi kvinteta daudzveidīgo muzikālo skatu un skanējumu. Tieši savstarpēji saskanīgā muzikālā gaume un atsevišķu mūziķu ilglaicīga sadarbība veido kvinteta vienoto un niansēto skanējumu, kurā katrs mūziķis un instruments papildina viens otru, veidojot vienu veselelumu. Droši ļaujoties savam muzikālajam lidojumam un nojaucot pieņemtas robežas, mūziķi izdzīvo un dalās savā muzikālajā pārdzīvojumā ar klausītāju, un tieši džeza mūzikā šīs unikālā mirkļa emocijas spēj izpausties visspilgtāk, veidojot tiešu saikni mūziķim ar klausītāju. 

Daumants Kalniņš
"Kad pirms deviņiem gadiem nāca klajā skanīgā diskanta – Rīgas Doma kora skolas audzēkņa Daumanta Kalniņa pirmais soloalbums, aizkustinājumā vibrēja gan skolotājas, gan mammas un vecmāmiņas; kad pagājušajā gadā Daumants parādījās uz skatuves Kvazimodo lomā Zigmara Liepiņa melodrāmā "Parīzes Dievmātes katedrāle" Latvijas Nacionālajā teātrī, viņš saraudināja ne tikai jaunas meitenes, bet arī visu vecumu mūzikas un teātra kritiķus. Daumants ir cilvēks -tīrradnis" par Daumantu Kalniņu saka LMB žūrijas dalībniece Gunda Vaivode.
Daumantam pēdējie aizvadītie gadi ir bijuši pozitīviem notikumiem un panākumiem bagāti, jo dziedātājs veidojis jaunas, interesantas sadarbības, pavadot arī pāris mēnešus ārpus Latvijas Indijā kopā ar Cabaret komandu. Guvis atzinību gan saņemot Teātra gada balvu „Spēlmaņu nakts" kategorijā „Gada debija skatuves mākslā" par „Kvazidmodo" lomu izrādē „Parīzes Dievmātes katedrāle", kā arī Radio Klasikas 2012. gada „Top 10" balvu kategorijā „Gada debija", ticis nominēts Lielajai mūzikas balvai 2012 kategorijā „Gada debija" 
Kvinteta sastāvā ir atzīti un sevi apliecinājuši džeza mūziķi, kas darbojas dažādos muzikālos projektos, no tiem zināmākie – ‘’Silvestri Orkestri’’, ’’City jazz big band’’ un ‘’Twin Town’’. Katram no mūziķiem ir liela koncertu pieredze, sadarbojoties ar izciliem latviešu, kā arī ārzemju mūziķiem. Ir gūti vērā ņemami panākumi arī starptautiskos konkursos.

Ieejas maksa 5EUR

Sīkāks info: www.smecere.lv vai zvanot pa T. +371 (64807500)
 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums