Rokpoēma „Man arī būtu bail”

iesūtīts: 2014.02.20 16:08
AKTIERA Ģ.ĶESTERA PĒKŠŅAS SLIMĪBAS DĒĻ IZRĀDE ŠOVAKAR ATCELTA!!!  
BIĻETES NODODAMAS KINOTEĀTRA KASĒ    LŪGUMS ŠO ZIŅU NODOT TĀLĀK.

„Dzelzs vilks” piedāvā Aleksandra Obrazcova un Jura Kaukuļa rokpoēmu „Man arī būtu bail”.
Aktieris Ģirts Ķesteris, mūziķis Juris Kaukulis un grupa „Dzelzs Vilks” ir radījuši rokpoēmu „Man arī būtu bail”, kuras galvenais varonis ir Dzejnieks, kas nāk no rakstnieka Čārlza Bukovska radītās pasaules.

Amerikāņu rakstnieks, profesionāls autsaiders Čārlzs Bukovskis (1920-1994) ir kļuvis par kulta figūru ne tikai Amerikā vien. Viņa stāsti valdzina ar savu neierasto vienkāršību un atklātību, kas dažkārt robežojas ar rupjību. Tomēr viņam vienmēr izdodas saglabāt veselīgu rezignētību un pašironiju, kas neļauj kļūt banālam vai vulgāram. Dramaturga Aleksandra Obrazcova veidotā luga pirmkārt ir Bukovska saruna ar skatītāju kā senu draugu, kam var izstāstīt visu un uzticēties. Jo neizstāstīt nav iespējams. Šķiet, ka tieši šī bieži tik nenovērtētā īpašība - spēja uzticēties otram - ir Bukovska fantastisko panākumu pamatā.

Ģirts Ķesteris par Dzejnieku: „Šis ir krīzes laika randiņš ar cilvēku, kuram nav kredītu, māju, bet ir pilna pakaļa ar vēlmi patērēt rumu un meitenes. Viņš ir spējīgs mīlēt visu pasauli, bet politiskais korektums visapkārt ir sācis žņaugt, un tas jau ir pussolis līdz pašnāvībai. Šī ir muzikāli dramatiska versija par parasto vājpratu ikdienā.”
 
„Man arī būtu bail” pirmizrādi piedzīvoja pirms 10 gadiem uz Dailes teātra skatuves Mihaila Gruzdova režijā. Tai bija lieli panākumi. Izrādes atjaunojums tika izvēlēts par vienu no Dailes teātra 90.jubilejas izrādēm. Iestudējumā skan pazīstamās dziesmas no „Dzelzs Vilka” albuma „Ļauj man tevi”, kas ticis nominēts Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai.

Lomās: Ģirts Ķesteris, Juris Kaukulis un grupas „Dzelzs Vilks” mūziķi Kaspars Tobis, Mārcis Judzis, Kārlis Alviķis, kā arī dejotāja Lelde Feldmane.


Madonas pilsētas kultūras namā 28.martā pulksten 19.
Biļetes cena: 4.00, 5.00, 6.00, 7.00 €.
Biļešu iepriekšpārdošana: Madonas pilsētas kultūras nama filiāles "Vidzeme" kasē no 25.februāra.
Tālr.: 648 22631

Informāciju iesūtīja: Madonas pilsētas kultūras nama atpūtas pasākumu organizatore Aija Špure.
Mob.tālr.: 00 371 26102796

Ievietoja:
Inga Arāja

Rediģēts: 20.02.2014.


 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums