Valmieras teātris ''Klaidoņa lūgšana''

iesūtīts: 2013.09.03 16:37
Alvis Lapiņš MADONAS KULTŪRAS NAMĀ 30. OKTOBRĪ PLKST. 19.00

Drāma 2 cēlienos
Režisors – Varis Brasla
Scenogrāfs – Mārtiņš Vilkārsis
Kostīmu māksliniece – Ieva Kundziņa

Lomās: Elīna Vāne, Mārtiņš Meiers, Mārtiņš Liepa, Januss Johansons, Ivo Martinsons, Inese Pudža, Arnolds Osis, Inese Ramute, Mārtiņš Lūsis, Kārlis Freimanis

Bijušais latviešu leģiona karavīrs Arturs Skuja vada savas dienas kādā no Anglijas slimnīcām, dzīvojot dubultu dzīvi. Dienā viņš ir viens no daudzajiem kara traumētajiem veterāniem; naktī viņš dzīvo pa īstam, iztēlojoties, kāda būtu bijusi pasaule bez kara, iztēlē satiekas ar mirušajiem vai nesasniedzamajā dzimtenē mītošajiem draugiem.

Izrādes ilgums: 2h 20 min.
Pirmizrāde: 2012.gada 1.decembrī
Izrāde nominēta 2012./2013.gada Latvijas teātru gada balvai 4 nominācijās - Gada latviešu autora darba iestudējums, Gada aktrise (Elīna Vāne), Gada aktieris (Mārtiņš Meiers) un Gada scenogrāfs. 

ATSAUKSMES

Brīnišķīga izrāde - sirdij un prātam. Patriotismam un cilvēkmīlestībai. Lielisks ansamblis un izteiksmīga dekorācija. Mīlu visus, kas piedalās, jo rezultāts ir ar ilgu pēcgaršu un gribas noskatīties vēlreiz.

Šodien biju uz izrādi, M.Meijers vienkārši fantastisks, pirmā reize, kad nožēloju, ka man nebija līdzi ziedu, ko pasniegt viņam. Vēl tagad dzīvoju domās par izrādi, varētu noskatīties vēlreiz. Kaut smagi, bet spēcīgi un pārliecinoši. Malači!!!

 Izrāde nav vienkārša, bet ar nelielu humora pieskaņu. Nopietna, bet tai pašā laikā viegli saprotama. Paldies režisoram.

Biļetes 7-, 6-, 5-,    k/t „Vidzeme” no 10. septembra

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums