Zaļā „Muzeju nakts” iemirdzas arī Madonas muzejā

iesūtīts: 2013.05.14 15:34
18. maijā jau devīto reizi visā Eiropā notiks starptautiskā akcija „Muzeju nakts”, kuras devīze Latvijā šogad ir „Zaļā krāsa - mežs”. Ar daudzveidīgām aktivitātēm turpinās „Muzeju nakts” trīsgadu cikls, iezīmējot Raiņa trejkrāsu sauli - drīz zilu, drīz zaļu, drīz sarkanu.

Šogad iemirdzēsies zaļā – atjaunotnes un harmonijas krāsa. Madonas muzejs kopējā „Muzeju naktī” iekļausies ar sarīkojumu „Zaļās pieturas”. Muzeju naktī jaunatklātās izstādes un dabas darbnīcas ar netradicionāliem paņēmieniem pievērsīs madoniešu un mūsu viesu uzmanību kultūras mantojumam, kas glabājas bagātīgajās Madonas muzeja krātuvēs.

No 11.00 - 12.00 muzeja izstāžu zālēsMadonas novadu bērnu un jauniešu Teātra svētki „Zaļā pasaka”, kas sāksies ar dziesmotu gājienu un pieturām pa pilsētu.

No 18.00 - 19.30 notiks jau par tradīciju kļuvušās orientēšanās sacensības, šoreiz meklēsim „Madonas kokus” (maršruts Skolas iela-Blaumaņa iela-estrāde–apvedceļš-Raiņa iela-Skolas iela. Pieteikšanās līdz pulksten 17.45. Komandā trīs cilvēki, atsevišķi vērtēs ģimeņu komandas).

No 20.00 – 21.00 - izstāžu „Pirms pasaule mainījās” (Madonas novads pirms 100 gadiem), ,„Apceļo dzimto zemi”(tūrisms novadā 1930.gados) atklāšana.Madonas pilsētas Kultūras nama jauniešu dramatiskā kolektīva izrāde M. Kvite „Koki kā cilvēki”.

No 21.00-01.00 taps kolektīvā glezna „Zaļā mistērija, notiks konkursi „Zini vai mini”- par mežu un tā iemītniekiem. Darbosieszaļais tetovēšanas salons, fotosaloni un dabas materiālu darbnīcas: „ Zaļais zīmulītis” svilpīšu darināšana, origami papīra locīšana. Apmeklētāji varēs iestādīt kāršu pupu un nākt rudenī novākt ražu no sava „pupu koka”. Apmeklētāju portretus zīmēs – mākslinieki Maija Jakoviča un Valērijs Baida un Tēlotājas mākslas studijas „Madona” dalībnieki.  Pie ugunskura varēs „degustēt” zāļu tējas.

Muzejā apskatāmi „Vidzemes novadu mākslinieku darbi”, Ulda Balgas fotokolekcija „Kniede”,

jaunatklātās izstādes- „Pirms pasaule mainījās, „Apceļo dzimto zemi!”un „Zinātnieks Rūdolfs Drillis (1893. Cēsu apr. Grostonas pag., tagad Madonas nov. Bērzaunes pag.-1983.KalistogāASV) ”.

Sarīkojuma muzikālo noskaņu veidos Madonas jaunieši. Priecāsimies jūs redzēt zaļā tērpā, ar zaļiem matiem vai zaļiem aksesuāriem.

Uz tikšanos muzeja „Zaļajās pieturās” Madonas muzeja izstāžu zālēs Skolas ielā 10a.

18.maijā - Starptautiskajā muzeju dienā un „Muzeju nakts” sarīkojumā ieeja bez maksas


 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums