Dāņu ģitārista koncerts Madonas mūzikas skolā

iesūtīts: 2012.10.15 15:55
Madonas mūzikas skolas Laimas zālē 22.oktobrī (pirmdien) plkst.18.00 notiks dāņu mūziķa koncerts. Mikels Andersens (Mikkel Andersen) ir dzimis Kopenhāgenā un jau kopš deviņu gadu vecuma sācis apgūt ģitārspēli.

Viņa šī brīža spēlēšanas stilu vislabāk raksturo virtuozitāte, muzikalitāte un intimitāte. To apliecina arī mūzikas kritiķes Monikas Papazu teiktais pēc koncerta apmeklējuma: „Šis koncerts bija īsta muzikāla epifānija. Ne tik bieži var dzirdēt, kā mūzika tiek atskaņota ar tādu koncentrēšanos un dziļumu. Mikels Andersens radīja ideālu pasauli, pilnībā tajā iekļaujoties un katrai skaņai piešķirot dzīvību un nozīmi. Viņš aizskāra visas sirds stīgas, sākot ar dziļām pārdomām un klusu novērošanu līdz maigai, nostalģiskai un kaislīgai mīlestībai”.

Pēc vairāku mūzikas skolu Dānijā un Karaliskās Mūzikas koledžas Londonā pabeigšanas, Mikels Andersens ir uzstājies gan kā solists, gan dažādu ansambļu sastāvā gan Dānijā, gan ārpus tās, tostarp Skandināvijas valstīs, Vācijā, Austrijā, Baltijas valstīs, Krievijā, ASV, Kanādā.
2009. gadā iznāca Mikela Andersena pirmais soloalbums „El Llanta de la Guitarra”, ko Dānijas Nacionālais radio atzina par nedēļas labāko albumu.
Šobrīd Mikkels Andersens aktīvi koncertē un pasniedz ģitārspēli gan privāti, gan Kēges mūzikas skolā, kā arī sagatavo studentus iestājeksāmeniem Dānijas Mūzikas konservatorijā.

Vairāk par Mikkelu Andersenu : www.mikkelandersen.dk  

Koncerta apmeklējums bez maksas.
Pasākumu organizē Dānijas Kultūras institūts sadarbībā ar Madonas novada pašvaldību.

Koncerta programma

Informācija sagatavota 2012.gada 12.oktobrī
Rediģēts: 16.10.2012.

Informāciju apkopoja un sagatavoja
Inga Arāja
Madonas novada pašvaldības
galvenā speciāliste kultūras darba organizatore
Tālr. 00 371 64860579, 27868891
inga.araja@madona.lv
http://www.madona.lv


 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums