Izstāde iepazīstina ar Francijas Aizjūras teritoriju bioloģisko daudzveidību

iesūtīts: 2012.09.04 13:38
No 15.septembra līdz 15.oktobrim Madonas novada bibliotēkas Konferenču zālē būs apskatāma afišu izstāde „Aizjūras bioloģiskā daudzveidība”. Pasaules bioloģiskā daudzveidība ir ļoti bagāta. Tomēr Francijas Aizjūras teritoriju vides un platuma grādu dažādība ir plašākai auditorijai mazāk zināma. Izstāde „Aizjūras bioloģiskā daudzveidība” aizvedīs skatītāju uz Jaunkaledoniju, Gvadelupu, kā arī Franču Gviānu, vienlaikus iepazīstinot ar to eksotisko un pievilcīgo bioloģisko daudzveidību.

Bioloģiskās daudzveidības loma mūsu dzīvē ir nozīmīga, jo tā mums sniedz ekoloģiskos resursus, inovatīvus risinājumus ķīmijā, ārstniecībā, kā arī citās nozarēs.
Izprast bioloģiskās daudzveidības struktūru un attīstību, kā arī apzināties tās lomu pasaules ekosistēmas funkcionēšanā ir nozīmīgs izaicinājums cilvēcei.

Starptautiskā bioloģiskās daudzveidības gada un Aizjūras teritoriju gada ietvaros izstādi veidojis Francijas institūts Latvijā sadarbībā ar Francijas Pētniecības un attīstības institūtu (Institut de Recherche pour le Développement).

Izstādi Madonā piedāvā Francijas institūts Latvijā sadarbībā ar Madonas novada pašvaldību un Madonas novada bibliotēku.

Informāciju apkopoja un sagatavoja
Inga Arāja
Madonas novada pašvaldības
galvenā speciāliste kultūras darba organizatore
00 371 64860579, 27868891
inga.araja@madona.lv 
www.madona.lv 


 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums