16.jūnijā aicina velo-vilciena ekskursija „Madona-Cesvaine-Madona”

iesūtīts: 2012.06.12 11:56
Visi aktīvās atpūtas cienītāji, kas ir draugos ar velosipēdu (madonieši un visas Latvijas velo draugi), tiek aicināti piedalīties velo-vilciena ekskursijā, kas vedīs maršrutā starp divām skaistākajām Vidzemes augstienes mazpilsētām Madonu un Cesvaini. Maršruta laika grafiks ir saplānots tā, lai uz vienu galu ir braukšana ar velosipēdu, bet atpakaļceļā vizināšanās ar vilcienu.

Velo ekskursijas sākuma un beigu laiki ir pielāgoti vilciena kustības grafikam, tā lai tālākie dalībnieki uz ekskursijiju var nokļūt, izmantojot ērto dzelzceļa satiksmi. A/S „Pasažieru vilciens” ir parūpējies par ērtu velosipēdu transportēšanu, bet Madonas un Cesvaines tūrisma informācijas centri būs sarūpējuši interesantu velo ekskursijas programmu. Vilciens rītā no Rīgas izies 8.29, bet vakarā atgriezīsies 21.06, pa ceļam uzņemot pasažierus: Jāņavārtos, Ogrē, Lielvārdē, Kaibalā, Jumpravā, Skrīveros, Aizkrauklē, Koknesē, Alotenē, Pļaviņās, Jaunkalsnavā, Mārcienā, Madonā un Cesvainē.

Velo ekskursijas sāksies plkst. 11.10 pie Madonas dzelzceļa stacijas , pulcēšanās vieta - uz dzelzceļa perona. Dienas programmā ir iekļauta ekskursija ar gidu pa Madonas pilsētu, ciemošanās Jāņa Seiksta keramikas darbnīcā, Biksēres muižas skulptūru parka apskate, viesošanās Andra Trečaka privātajā muzejā „Biksēres klēts”, kā arī ekskursija pa Cesvaines pili kopā pils dāmu. Pasākuma noslēgumā Cesvainē notiks kopīgs launags ar gardas zupas ēšanu.

Velosipēda mugurā dienas laikā būs jānobrauc ap 23 kilometriem, kas summēsies maršrutā Madona – Biksēre - Cesvaine. Braucienam tiek plānots vidējs atpūtas brauciena ātrums, visā maršruta garumā ir asfaltēts ceļš, kurš lielākoties iet pa līdzenu reljefu. Atpakaļceļā no Cesvaines dzelzceļa stacijas varēs doties ar vilcienu, kurš Madonā ieradīsies 18.20, bet tālākie braucēji galastacijā Rīgā atgriezīsies ap deviņiem vakarā.

Ekskursantus visas dienas garumā pavadīs Madonas novada pašvaldības tūrisma darba organizatore Sanita Soma un velo gids Bruno Podiņš. Velo ekskursijas dalības maksa ir 2,5 – 3 Ls no personas un tajā ietilpst ieejas biļetes programmas objektos, velo gida pakalpojums, pēcpusdienas launags. Papildus jārēķinās ar izdevumiem par vilciena biļeti, cenas var uzzināt: http://www.pv.lv/lv/bilesu_cenas_kalkulators/

Bērni līdz 12 gadu vecumam braucienā var piedalīties tikai vecāku pavadībā. Tā kā braukšana notiks pa ielām un autoceļiem, dalībniekiem līdzi jābūt velosipēda vai transportlīdzekļa vadītāja apliecībai.
 
Velosipēdu nomu Madonā piedāvā sporta biedrība "SavējieM", tel. 29470770.

Papildus jautājumus var uzzināt, piezvanot uz Madonas novada Tūrisma informācijas centru, pa tel. 29130437.

Organizēti velo braucieni, kuri pieskaņoti vilciena "Rīga - Madona - Gulbene - Rīga" reisam šovasar jau notika un vēl notiks arī citos datumos:
     14. jūlijā velo ekskursija „Paradoksālā Mārciena” ***
     18. augustā velo ekskursija „Paradoksālā Mārciena” ***
     *** maršruts iepazīstinās ar gandrīz 800 gadus senās Mārcienas apkārti: Krustkalnu dabas rezervātu, bijušo PSRS armijas daļu, lauku sētu"Celmiņi", trušu dārzu "Sveķi" u.c. interesantām vietām.


Ekskursijas "Madona - Cesvaine" programma.

Ekskursijas "Paradoksālā Mārciena" programma.


 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums