Saruna par kultūras nozares attīstības iespējām

iesūtīts: 2011.12.05 16:42
Šobrīd Madonas novadā notiek intensīvs darbs pie novada attīstības programmas 2013. - 2020.gadiem. Šajā procesā iesaistās arvien vairāk ieinteresēto personu. Tikšanās notiek ar dažādu nozaru pārstāvjiem - uzņēmējiem, medicīnas un sociālajiem darbiniekiem, komunālo pakalpojumu sniedzējiem, lauksaimniekiem, izglītības, kultūras un sporta speciālistiem, novada iedzīvotājiem.

Aizvadītajā ceturtdienā sarunā par attīstības programmu un teritorijas plānojumu aktīvi iesaistījās Madonas pilsētas pārvaldnieks Guntis Ķeveris kopā ar Madonas pilsētas izglītības, kultūras un sociālās aprūpes iestāžu vadītājiem, kā arī pieaicinātie Madonas novada pašvaldības izglītības, kultūras un tūrisma speciālisti. Madonas novada attīstības programmas izstrādes grupu pārstāvēja tās vadītājs Juris Jātnieks un atbildīgais par teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu sagatavošanu, teritorijas plānotājs, arhitekts Jānis Liepiņš. Kā klātesošajiem pavēstīja J.Jātnieks, viņam šī bija jau 24 tikšanās saistībā ar attīstības programmas sagatavošanu.

Kā uzsvēra Attīstības plānošanas projekta vadītājs J.Jātnieks, materiāli, ar kuriem tika iepazīstināti sanāksmes dalībnieki, ir paši pirmie topošās Attīstības programmas kultūras jomā melnraksti, kas ietver Madonas novada kultūras nozares SVID - stipro un vājo pušu, iespēju un draudu analīzi, mērķu uzstādījumus, dažus attīstības ideju priekšlikumus. Tie ir darba materiāli, kas vēl ir uzlabojami un papildināmi ar priekšlikumiem. Klātesošie vienojās, ka ar SVID analīzi saistītos priekšlikumus iesūtīs elektroniski, un sanāksmei atvēlēto laiku veltīs sarunai par kultūras nozares attīstības iespējām.

Pateicoties J.Jātnieka pieredzei un klātesošo ieinteresētībai, saruna noritēja lietišķi. Sanāksmes dalībnieki iesaistījās attīstības iespēju identificēšanā Madonas pilsētas līmenī un novadā kopumā, kā arī prioritāšu noteikšanā kultūras nozarē, izteica savas idejas par vietējo resursu aktivizēšanu un radošuma veicināšanu. Klātesošie tika uzaicināti aizpildīt aptaujas lapu „Madonas pilsētas/novada kultūras vērtības”.

Noslēgumā vēlos citēt J.Jātnieka teikto: „Plānošanas procesā vēl tāls ceļš ejams līdz nākamajam augustam, tādēļ nevienam nav jāsatraucas - visas labās idejas un ieceres uzklausīsim!” un no sevis piebilst - radošiem procesiem ir jābūt redzamiem, atvērtiem un brīvi pieejamiem. Radošums ir ne tikai individuāla, bet arī sociāla parādība. Tā ir saruna, kurā cilvēki apmainās ar idejām, kopīgi rada jaunas, uzlabo un īsteno tās. Ļoti ceru, ka ideju daudzveidība un radoša līdzdalība kļūs par ierastu praksi mūsu pilsētas un novada iedzīvotājiem.

Aicinu izteikt, rakstīt, sūtīt savas visdrosmīgākās idejas, ieteikumus un priekšlikumus!

Pielikumā SVID analīze kultūras nozarei ar dažiem priekšlikumiem.

Informāciju sagatavoja
Inga Arāja
Madonas novada pašvaldības
galvenā speciāliste kultūras darba organizatore
27868891
inga.araja@madona.lv
www.madona.lv


 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums