Gitāristu sesija 2024

iesūtīts: 2024.09.17 21:59
Aicinām pieteikties! Šogad, no 22. oktobra līdz 25. oktobrim Madonā jau 26. reizi notiks mūzikas izglītības pasākums Ģitāristu sesija. Sākot ar 1998. gadu, Ģitāristu sesijā ir piedalījušies 1699 dalībnieki no visas Latvijas, no kuriem daudzi ir izveidojuši savas muzikālās karjeras, spēlē grupās un ir atzīti profesionāļi. Muzicēt, iegūt pieredzi un zināšanas ir aicināti vokālisti, ģitāristi, basģitāristi, bundzinieki un koklētāji. Sesijas nodarbības un meistarklases vadīs pieredzējuši Latvijas un ārzemju mūziķi.
Sesijas organizatori nodrošina dalībniekiem un meistariem guļvietas, ēdināšanu un saturīgu, kvalitatīvu apmācību programmu ar meistarklasēm, jamsession, koncertiem un nepieciešamo tehnisko aprīkojumu. Sesija ir radoši vērsta mūzikas virzienā, tiks sacerēts un iestudēts oriģināls kopdarbs noslēguma koncertam, kuru izpildīs apvienotais dalībnieku un meistaru orķestris!

Nodarbības grupās vadīs:

Akustiskā ģitāra - Egils Leimanis

Elektriskā ģitāra – Patriks Lauss

Vokāls – Madara Briede

Bungas, perkusijas – Mikus Čavarts

Bass – Maikls Drobins

Kokles – Laura Laugale

Klātbūtne un meistarklases:

Mārcis Auziņš,
Gints Smukais

Gregs, Ainars Virga, Eddie Doove

Atis Ieviņš

Gustavs Stradiņš, Normans Bārbals

Ingars Viļums

Edgars Zilberts

Sesijas jauninājumi: katram meistaram instrumentu grupās taps programmas, kurās tiks aprakstītas nodarbību tēmas vairākos līmeņos. Sesijas pēcpusdienās tiks veidoti combo sastāvi pa stiliem, kuros sesijas dalībnieki varēs piedalīties pēc interesēm un gatavot kopā skaņdarbus. Katrs meistars sesijas gala koncertā pasniegs sagatavotu balvu labākajam skolniekam. Sesijas laikā tiks izveidots kolēģu pasts, kur dalībnieki varēs rakstīt ierosinājumus, kritiku, draudzības apliecinājumus vai novēlējumu kādai instrumentu grupai vai konkrētam muzikantam.

Sesijas PV – Artis Gāga (saksofons, jazz improvizācija), Gregs (blues, roka balādes), Gints Smukais (akustiskā ģitāra, fingerstyle), Vita Krūmiņa (tautas dziesmas, dziesminieki), Eddie Doove (Rock'n roll)

Otrdien, 22. oktobrī – ģitārista Egila Leimaņa swing project; Sub Scriptum

Trešdien, 23. oktobrī - Mārcis Auziņš, Ainars Virga hard jam, Līvu dziesmas dzied Atis Ieviņš

Ceturtdien, 24. oktobrī – „Emilija un draugi” (konkursa X – faktors uzvarētāja)

Noslēguma koncerts notiks Madonas kultūras namā 25. oktobrī plkst. 17.00. sesijas apvienotais orķestris.Viesi - Eddie Dove band  

Piedaloties Ģitāristu sesijā, dalībnieki gūs zināšanas, draugus un skatuves pieredzi muzikālo tradīciju veidotā gaisotnē, ņemot labākos piemērus no atzītiem profesionāļiem. Sesijas mērķis ir dot muzikālās izglītības pienesumu valstī un uzlabot izpildītāju mākslinieciskos sniegumus uz mazām un lielām skatuvēm. Sesijas dalībnieku mērķauditorija ir gan mūzikas skolu un jauniešu centru mūzikas ceļa gājēji, gan koledžu studenti, gan jebkura vecuma un muzikālo interešu cilvēki, kuriem saistoša ir sesijas programma. Programma tiek pilnveidota!

Mūsu informatīvie partneri ir radio Naba, EHR, Jēkabpils radio-1, laikraksts Stars, madona.lv, vidzeme.lv, Re;Tv, notiks interneta tiešraides no sesijas vakaru koncertiem FB un You tube platformās.

 

Sesiju atbalsta Madonas novada dome - Vienoti Mūzikā!

Ģitāristu sesijas organizators - Imants Pulkstenis, e-mail: imantspulkstenis@madona.lv / 29411619

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums